Bonofest 2012

Ove godine, sedmi put po redu, u nešto drugačijem izdanju, održao se festival duhovne glazbe Bonofest u našoj župnoj zajednici sv. Filipa i Jakova. U petak navečer, 11. svibnja održao se sam festival na kojem su nastupile poznate ličnosti s hrvatske glazbene scene u izvođenju skladbi sa prijašnjih šest festivala.

Evo nekoliko poznatih faca: sestre Marija i Ivana Husar, Giuliano, Jelena Radan, Sandra Bagarić i Martina Tomčić, Ivo Šeparović, Adrijana Baković i mnogi drugi. Festivalska večer vođena je pod budnim i oštrim okom HRT-a i triju radijskih postaja. Prepuna crkva svjedočila je o važnosti ovog festivala za naš grad – Vukovar.

U subotu, 12. svibnja, pridružio nam se i don Damir Stojić, te održao predavanje, odnosnu kratku duhovnu obnovu na temu –  Teologija tijela. I tako se naša dvorana sv. Bone u trenu napunila mladim Vukovarcima, ako i drugim grupama mladih iz okolice. Smijeh i oduševljenje vladali su dvoranom, ali ono što je najvažnije: don Damir je dao poticaj budućim bračnim parovima, ali i onima koji još ne misle još stupiti u brak, kako živjeti i ustrajati u predbračnoj čistoći.

Nakon predavanja svi smo se uputili u crkvu na misu koju je predvodio osječki studentski kapelan Arkadiusz Krasicki. Misu su animirali naši mladi iz VIS-a Damjan. Nakon mise uslijedio je ručak i druženje, te je tako završen ovogodišnji Bonofest.

Moramo napomenuti da su framaši Frame Vukovar također sudjelovali u organizaciji Bonofesta i bez njih sve ovo ne bi tako dobro prošlo. Trudili su se pomoći u svakom pogledu: od posluživanja, dočekivanja gostiju, pa do spremanja i čišćenja do kasno u noć. Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali i podržali ovogodišnji Bonofest i vidimo se i sljedeće godine u Vukovaru.

Marija Kapular, Frama Vukovar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.