Obećanja Frame Đakovo [FOTO]

Subotnje sunce jednostavno nije moglo doći u bolji trenutak. Nakon promjenjivog vremena koje nas je mučilo zadnjih nekoliko tjedana, na dan naših Obećanja ono se smirilo i počastilo nas ljetnim temperaturama, idealnima za ovaj veliki dan.

28. travnja bio je važan dan za nas. Frama Đakovo svakog tjedna broji sve više članova, što je i razlog zašto je za Obećanja bilo toliko puno kandidata. Oni koji su svoje zavjete dali po prvi put, kao i oni koji su svoje obnavljali, okupili su se na misnom slavlju u 18 sati, zajedno sa svojim obiteljima i framašima ostalih Frama područnog bratstva.

Misu je predvodio fra Robert Perišić, a svojim je divnim govorima uveličao ovu svečanost i dao nam nade da ostanemo ustrajni u obećanjima koja smo dali. Nakon uistinu prelijepe mise uslijedio je ostatak programa koji smo pripremili za ostale framaše. Prije toga, dakako, imali smo zakusku na otvorenom, zahvaljujući pogodnom vremenu.

Program nam se sastojao od igrokaza kroz koji smo pokušali prikazati što više talenata naše Frame, te ukazati na njihovu raznolikost i važnost. Dakako, ne bi Obećanja bila to što jesu da nisu potrajala i dugo nakon toga, a svi se framaši, kao jedno, okupili u dvorani Florentini te pjevali i plesali uz glazbu našeg framaškog benda.

Djeca se Božja zovemo, i jesmo glasi jedan redak iz Ivanove poslanice koji nam se urezao u sjećanje. Tada smo svi bili svjesni važnosti bratstva naše Frame i koliko je divno sve što smo kroz ljubav jedni prema drugima napravili i uspjeli podijeliti s ostatkom svijeta. Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim mnogobrojnim gostima te se nadamo da ćemo ih iduće godine vidjeti u još brojnijem sastavu!

Mislav Živković, Frama Đakovo

 

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.