Poziv na slavlje 20. obljetnice osnutka Frame u Hrvatskoj

Donosimo vam službeni poziv na slavlje 20. obljetnice osnutka Frame u Hrvatskoj. Ono što je najbitnije je kako je promijenjen datum prijava. Došlo je do produženja, pa je krajnji rok za prijave 9. svibanj!

Da ne dužimo previše, čitav tekst predsjednika Hrvatskoga nacionalnog bratstva Franjevačke mladeži je odmah ispod:

Draga braćo i sestre, radosna vas srca podsjećam da se ove godine navršava dvadeseta obljetnica osnutka Franjevačke mladeži u Hrvatskoj. Prije 20 godina, u teškim trenucima rata i neizvjesnosti, u Hrvatskoj je započelo živjeti bratstvo Franjevačke mladeži (Frame). Razdoblje nastajanja Frame u Hrvatskoj karakterizira evanđeoska gorljivost mladih u služenju bližnjima po primjeru sv. Franje kojoj težimo i danas. Kroz proteklo razdoblje Frama se mijenjala i rasla te danas broji sedamdesetak mjesnih bratstava raspoređenih u pet područnih bratstava u cijeloj Hrvatskoj.

Povodom dvadesete godišnjice želimo si posvijestiti veliki Božji dar i milost koju smo primili kroz prisutnost Frame u našoj domovini, kroz prisutnost bratstva Frame u našim životima, te se ponovno potaknuti na izvorno i istinsko življenje Evanđelja.

Pozivamo vas na zajedničku zahvalu i proslavu koja će biti u subotu 2. lipnja 2012. u Rijeci na Trsatu s početkom u 10.00 sati, gdje ćemo kroz zajednički program i slavlje euharistije dostojno slaviti ovaj važan događaj za nas.

Prijaviti se mogu svi članovi mjesnih bratstava (sadašnji i nekadašnji) do 9.svibnja 2012. na framahr@gmail.com, a za sva pitanja možete se obratiti Mihaeli Rajič i  fra Milanu Krišto. Participacija za susret iznosi 40,00 kuna koje treba uplatiti prilikom prijave. Uplate se vrše područnim blagajnicima i bez njih prijave ne vrijede.

Geslom susreta „Pođimo zajedno“ želja nam je potaknuti nas na radosno zajedništvo koje je obilježje franjevaštva. Iskoristimo ovu obljetnicu, susret i pripremu kao poticaj za rast u zajedništvu. Detaljnije informacije kao i pripremne kateheze (tri kateheze, jednom mjesečno) prosljeđivat ćemo vam kroz naredno razdoblje do susreta, a sve ćete materijale moći naći i na našem portalu: www.frama-portal.com. Budimo radosni u zajedništvu, postojani u ljubavi! Radujem se našem susretu!

Mir i dobro!

 

3 Comments

  1. ..previsok iznos a opet nema cjene za zajedništvo, sorry, mnogi ne žele doći zbog tog glupog iznosa, da ste bar stavili 20KN..ne mislim na sebe, ja ću doći, i čekat ću zadnja u redu, pa ako što ostane, šalim se,..molo cifru reducirajte ili jedan obrok na dvoje,..

  2. Pa ako će biti janjetine i kolača ka u Imotskom, nije skupo hahahah 🙂 Šalim se, je zbilja je skupo za jedan dan i jedan obrok, a šuška se da bude gulaš!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)