Održano klanjanje za studente grada Zagreba

„Susret s Isusom je najljepši čin“ – time je sinoć povjerenik za mlade, vlč. Ivica Budinščak, zajedno sa studentskim kapelanima Grada Zagreba, izrazio dobrodošlicu studentima uoči još jednog klanjanja za studente održanog u zagrebačkoj katedrali.

Kroz meditaciju i pjesmu koju je predvodio zbor mladih Župe sv. Blaža „Esprit“, mladi su molili za prosvjetljenje kako bi srcem spoznali prave vrijednosti života koje su sadržane u Božjoj Riječi. Željni slavljenja Boga u potpunom predanju kroz čin klanjanja, studenti su imali prilike razmisliti o odgovoru na to kako živjeti kao Isusovi učenici, po Njegovoj Riječi i po Njegovom zakonu ljubavi.

Posebne zahvale Povjerenik je uputio Franjevačkoj mladeži na čelu s fra Milanom Krištom koji su pripremili ovo klanjanje. Također, pozivajući studente da na kraju klanjanja sudjeluju u dobrotvornoj akciji za jednog kolegu koji je spletom okolnosti ostao bez doma, vlč. Ivica istaknuo je kako je Zagreb jedan od 12 europskih gradova u kojima će se održavati inicijativa Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije pod nazivom „Misije u gradovima“ („Missio metropolis“). U sklopu toga Povjerenik je najavio da će se kroz pet korizmenih nedjelja u zagrebačkoj katedrali održavati molitveni susreti za mlade. Svake korizmene nedjelje svečano euharistijsko slavlje u 18 sati predvodit će kardinal Josip Bozanić, a animirat će mladi. Završni susret održat će se 30. ožujka pobožnošću križnoga puta na Ksaveru.

Klanjanje je završilo porukom da slušamo Isusovu riječ jer ona predstavlja snagu te da usporimo i zastanemo radeći naše svakodnevne poslove kako bi se mogli pokloniti Bogu.

Zajedničko druženje mladih nastavljeno je uz čaj ispred katedrale.

Ivana Postružin

Fotogalerija

Studenti pomažu kolegi u nevolji

Dragi mladi!

Na sinoćnjem klanjanju imali smo poseban poziv pomoći prema obitelji jednog našeg studenta koja je izgubila kuću u požaru, a za koju smo prikupili 7457 kuna. Hvala vam što ste otvorili svoje srce ovoj obitelji, odrekli se možda jedne kave i tako pomogli onima u potrebi! Ovo je još jedna potvrda i svjedočanstvo spremnosti mladih da iz svog skromnog studentskog džepa pomognu onima koji možda nemaju ni to, ali i poziv svima nama da kad se udružimo i kad smo istinski zajedno „svi za jednog“, tada možemo učiniti mnogo. To nam je dokaz Isusove molitve u Getsemaniju, u najtežem trenutku kada se bori i sam sa sobom, tada moli samo jednu molitvu: „Oče, molim Te da budu jedno, kao što smo Ti i ja“. To jedno smo upravo posvjedočili zajedno u molitvi koju smo s Isusom činili u euharistijskom klanjanju. Biti s Isusom, biti zajedno otvara nam oči za onoga tko je sam. Na tome vam svima od srca iskreno hvala!

vlč. Ivica Budinšćak

izvor: Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)