Obećanja i 15. rođendan Frame Zagreb-MBL

U petnaestu godinu postojanja Frame Majke Božje Lurdske zakoračili smo s obećanjima. Tjedan dana nakon duhovne obnove, svih priprema i proba za obećanja, 12. veljače 2012., nas dvanaestero je odlučilo reći svoje „Evo me!“. Od dvanaest obećanika, jedanaestero je obnovilo svoja obećanja, dok su ovo bila moja prva.

Svetu Misu služili su fra Jure Hrgović, novi duhovni asistent Frame i fra Milan Krišto. Pjevali smo, naravno, mi – obećanici i primljenici, dok su nam u sviranju pripomogli mladi koji su također aktivni u župi Majke Božje Lurdske.

Par minuta prije samog obreda obećanja, fra Jure je održao propovijed o ljubavi kao najvećoj dragocjenosti iznad svih. Time nas je potaknuo da zavirimo u svoje srce i u njemu pronađemo radost.

Ovaj veliki dan kada obnavljamo svoja krsna obećanja je prije svega najveća radost koju članovi Frame imaju u sebi u odnosu s Bogom; jer ima li išto ljepše od toga da našem Nebeskom Ocu obećamo ono za što nas je stvorio? Da živimo po Njegovoj Riječi, hodajući ovom zemljom čineći dobro! Također, ovaj dan je i posebna radost za bratstvo kao zajednicu u kojoj živimo i u kojoj se krećemo (zato smo to kasnije i proslavili kako treba).

Bilo je lijepo vidjeti koliko se naše braće i sestara iz ostalih bratstava odazvalo na obećanja unatoč vremenskim nepogodama i hladnoći. Nakon Svete Mise, nastavili smo svoje druženje uz pjesmu, ples i puhanje svjećica na torti s pjesmom „Sretan rođendan, Framo!“

Od srca se zahvaljujemo svima koji su nam svojim dolaskom upotpunili ovaj zaista radostan događaj!

Neka vas dragi Bog sve blagoslovi, čuva i prati!

Dorotea Boch, Frama Zagreb – MBL

3 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)