Susret Frame grada Rijeke

Dana 16. prosinca 2011. mladi iz Frame grada Rijeke okupili su se u župi sv.  Nikole Tavelića. U 20:15 započeo je susret molitvom Časoslova i pjesmom.  Na naše veliko iznenađenje okupilo se više od šezdeset mladih.

Nakon kratkog uvoda i pozdrava predsjednika bratstva Frame Krnjevo Elvisa Ponjevića, podijelili smo se u šest grupa na način da su ljudi iz različitih bratstva bili izmiješani . Odlučili smo provjeriti znanje naših mladih na najbolji mogući način – igrom. Po uzoru na poznatu igru “Čovječe, ne ljuti se!” smislili smo vlastitu “Brate, ne ljuti se!”

 

U velikoj dvorani župe na pod smo nacrtali veliku tablu s poljima. Mladi su se, glumeći čunjeve, pomicali po tabli i pritom odgovarali na pitanja općeg vjerskog znanja, na pitanja o sv. Franji i Klari i na općenita pitanja o Frami i pripadnicima iz pojedinih bratstava našeg područja. Nakon dugotrajne “borbe” dobili smo i svoje pobjednike.

I ovaj je susret, kao i svaki drugi, bio prepun zajedništva i upoznavanja. Službeni dio susreta završen je molitvom Franjevačke mladeži nakon koje smo svi skupa nastavili druženje.

Matea Kulundžić, Frama Rijeka – Krnjevo

2 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)