SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ!

Svima dragi prijatelji, a posebno vama koji čitate Frama portal, Uredništvo Portala želi čestit i blagoslovljen Božić! Neka se otajtstvo Isusova rođenja dogodi i u vašim srcima, obiteljima, sredinama! U nastavku pročitajte možda i najoriginalniju čestitku koju vam upućuje naše Nacionalno vijeće Frame koje se potrudilo razveseliti vas lijepim riječima.

Dragi Isuse!

Razmišljao sam kako započeti ovo pismo. Iako se svaki dan družim s Tobom, ipak mi nije lako obratiti Ti se ovako „napismeno“ i još pogotovo na ovaj veliki dan – Tvoj rođendan. Na Polnoćki sam razmišljao (ma to u onom dijelu dok se pjevala zadnja pjesma, inače sam bio skroz sabran) kako ti nikad nisam napisao rođendansku čestitku. Možda je i bolje da nisam, jer jedino što mi sad pada na pamet da bih ti mogao zaželjeti puno zdravlja, ljubavi, mira, sreće i svega što si sam poželiš uz ispriku da moram odgovoriti na sve one poruke koje su mi počele pristizati u čast Tvoga dana… Sva sreća da ljudi ne vide kako se sad crvenim od neugode! Možda ti ovaj dio nisam trebao ni napisati, ali znaš da tebi ne mogu lagati Prijatelju moj.

Evo ideje! Znam! Vraćam se za tren!

Dragi Isuse!

(morao sam krenuti od početka jer sam otkrio nešto zaista čudesno, a to mi se baš ne uklapa u prethodnu pismo-čestitku. Na svu sreću.)

Znao sam da mogu i bolje od one, na brzinu smišljene, rečenice. Pazi sad!

Pojurio sam maločas do dnevnog boravka i zastao kraj jaslica i okićenog bora koje smo pred samo nekoliko sati svi zajedno slagali i kitili. Prošao sam kraj toga već toliko puta, i svake godine ponovno prolazim, ali nikada kao sada nisam tako promotrio Tebe u jaslama. Znaš, pomislio sam da će mi taj vizualni ugođaj Tvog rođenja dati neku inspiraciju za tekst u čestitki, a zapravo me još više ostavio bez riječi. Dobro, ne baš doslovno, sad su se već slegnuli dojmovi pa ti zapisujem što sam shvatio (da ne bi pomislio da će na kraju Tvoja čestitka ostati prazna).

Stojim, gledam Te, i što vidim? Ti, Božić – maleni Bog, ležiš u slami, tvrdoj, oštroj, a tako si radostan. Da, vidim tvoj osmijeh! O, kolike li radosti! Ti, bogati siromašak došao si nama siromašnim bogatašima. Prekriven malenom dekom, grijan od životinja… Nije ti smetalo što nemaš neki radijator, grijalicu, više slojeva odjeće, kapu, šal, rukavice (a meni je nekoliko puta kroz glavu na Polnoćki prošlo: „E da sam bar ponio one rukavice sa stola! Sad ću se smrznuti koliko je u ovoj crkvi hladno!“). Ti na to nisi ni pomislio. Unatoč svoj hladnoći Ti mirno ležiš i širiš svoje ruke prema meni da me zagrliš, da zagrliš čitavi svijet! Vidio sam, Božiću, pa tek si se rodio, a već me ljubiš! Kako si me samo već prepoznao?

Shvatio sam tad, te Tvoje iste ruke bile su raširene za mene i na križu. Spremno si dao svoj život za mene. Zbog toga si došao – da me spasiš, da se i ja radujem s Tobom u Tvom Kraljevstvu, da imam život u izobilju. A znao si već tada da ću često zaboraviti na Tebe, da ti se možda neću sjetiti svake godine čestitati rođendan, da ću činiti bezbroj pogrešaka tijekom svog života, da ću mnoge povrijediti… Ti si to sve znao i svejedno širiš svoje ruke prema meni i za mene. O Božiću, HVALA TI! Nedokučiva mi je ta tvoja bezuvjetna ljubav prema meni. Toliko sam sretan da mi dođe da skačem od radosti!

Tako stojim, promatram Te, i čujem: „Spreman sam za tebe otići na križ svaki put. S tobom sam od početka do kraja! A što ti činiš za mene? Hoćeš li me primiti u svoje srce ovog Božića?“ Zamisli moje zapanjenosti. Pa tko ne bi ostao bez teksta?! Ti, još dok si ovako maleni Bog, govoriš mi ovako velike stvari. Uf…

I iznenada sam otkrio…

(Da, da! prava pravcata, samo za Tebe sastavljena, rođendanska čestitka.)

Dragi Božiću!

Neizmjerno ti hvala što si se rodio za mene. Kako bi ti ove godine bio sretan rođendan, odlučio sam i ja učiniti nešto posebno za Tebe. Ne samo željeti ti ljubav, nego i darivati ti ljubav ljubeći svakog svog bližnjega; ne samo željeti ti mir, nego ću ja biti taj koji će širiti mir oko sebe; ne samo željeti ti nadu, nego ću ja nositi nadu drugima; ne samo željeti ti radost, nego ću ja biti taj koji će tješiti i pronositi tu radost svijetom; ne samo željeti ti strpljivost, nego ću i ja biti strpljiv u svemu i prema svima; ne samo željeti ti opraštanje, nego ću ja opraštati svima opet i opet; ne samo željeti ti razumijevanje, nego ću se ja truditi razumjeti druge…

I još mnogo toga, jer znam da si Ti, Prijatelju, u svakom čovjeku i otkrio sam da ćeš tako i Ti zaista biti SRETAN BOŽIĆ.

Ali, da znaš, to nije samo za danas, nego za svaki dan do idućeg rođendana.

I onda opet i opet i opet…

Tvoj…(Tebi uvijek dobro znan…)

Dragi mladi, dragi malo stariji, dragi malo mlađi… Ma dragi svi!

I Vi ispunite svoja srca zahvalnošću zbog Njegovog dolaska i ohrabrite se zbog Njegovih raširenih ruku za svakoga od nas te puni pouzdanja, vjere, radosti, ljubavi i mira pronosite tu radost svijetom svakom čovjeku kojega susretnete jer tada će se mali Bog veseliti s Vama i zaista će Vam biti sretan i blagoslovljen Božić.

 Nacionalno vijeće Franjevačke mladeži

Dragi brate, draga sestro, samo je jedna stvar koju ti želim ovaj Božić, a to je da spremno otvoriš vrata svoga srca i primiš novorođeno dijete Isusa u najljepše mjesto na ovom svijetu, u svoj život. Radostan i blagoslovljen Božić!

Tanja Radman

Dragi prijatelji, od srca želim da se ovog Božića Isus rodi u našim srcima, u obiteljima i svijetu; da On, čiji rođendan slavimo, može svojim dolaskom ugrijati naša srca i upaliti ugasle fitilje da bi tako kao svijeća mogli iznova svijetliti u Njegovo ime. Neka vas prati zagovor Franje iz Greccia! Sretan Božić i blagoslovljena 2012. godina.

Filip Polegubić

Istinski mir srce može postići jedino ako se Isus nastani u njemu, zato otvorimo vrata svoga srca za njegovo rođenje. Sretan i blagoslovljen Božić.

Mateja Đumić

Jedan od radosnijih dana u životu svake obitelji je dolazak na svijet njenog novog člana. Gospodin Bog poslao nam je Isusa da Mu se svaki dan radujemo. Proslavimo stoga Božić, ovaj najradosniji dan u zahvalnosti za dar života i svu ljubav koju nam Gospodin pruža. Dok svakodnevno očekujemo da nam Bog da znak svoje ljubavi, ne zaboravimo da svatko od nas može biti znak svome bližnjemu! Sretan Vam i blagoslovljen Božić i uspješna Nova godina!

Damir Molnar

Neka božićna zvijezda i ove godine prođe u mraku

I dođe tebi i tvojim bližnjima u veličanstvenom znaku.

Neka ti dođe u znaku svete obitelji, Marije, Josipa i malenog Isusa. Primi ih!

I upamti da je tako od davnih vremena,

Još od djece što ne znadoše svoja imena.

Čestit Božić i sretne blagdane, uz nadu da ćete ih svi provesti uz svoju obitelj, želi

Ana Mikulić

Neka vam svaki dan bude prilika prepoznati koliko je lijepo biti čovjek stvoren na sliku Božju. Zavoli sebe u Isusovu rođenju!

fra Milan Krišto

Dragi prijatelji diljem Lijepe naše, došlo je vrijeme Božića, blagdana kada se spominjemo rođenja Isusa Krista. Za Božić vam, uz zdravlje i veselje, želim da i dalje nastavite slijediti stope sv. Franje i da budete ustrajni na svom životnom putu. U Novoj 2012. ostanite i dalje veselog franjevačkog duha, uživajte u novim framinim susretima i sretno sa školom. Neka vas u Novoj godini čuva Isus Krist i blažena Djevica Marija. Blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2012. želi vam

Lucija Kundid

Kada bismo shvatili koliko je Radosna vijest zaista radosna promijenili bismo se i nikad više ne bismo bili isti te bi uvijek težili samo dobru! To nam svima želim ovog Božića:

Nina Lukež

Bog je među nas došao kao maleno dijete da bi nam pokazao kako je potreban ljudske pažnje kao što je malo dijete potrebno pažnje svoje majke, ne pet minuta na dan nego cijeli dan, cijeli život.

fra Ivica Vrbić

Dragi mladi, neka ovog svetog i čudesnog dana i vaša srca postanu dom djetešcu Isusu. Dopustite malenome Isusu da i dalje preko vas, vaših bratstava i obitelji širi toplinu, radost i ljubav svim ljudima koji vas okružuju! Neka vam je lijep i sretan život, život koji je i Bog okusio.

Marta Radoš

Došao si manji od svih, ali jesi najveći od žene rođen i to zbog tvoje neizmjerne vjere u Boga i ljubavi za druge. Daj da u nama malima ovog Božića rođenje Krista ojača vjeru i ljubav tako da činimo u Božjim očima velika djela.

Ivan Bambir

„Kada ugledaše zvijezdu, obradovaše se radošću veoma velikom…“ (Mt 2,10)

Dragi moji, neka svjetlo Božićne noći obasja Vaša srca, ispuni ih mirom, nadom, radošću, ljubavlju te blagoslovi svako vaše ustrajanje u dobru od srca vam želi

Ivana Šarčević

2 Comments

  1. Zahvaljujem se nacionalnom vijeću Frame na ovim lijepim čestitkama i također im želim svako dobro i čestit Božić njima i njihovim obiteljima:(

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)