Vinkovci: Hoće li izvršiti svoje obećanje?

U Vinkovcima je nakon godine dana, odnosno 3.12.2011., ponovno održana proslava obećanja. Jedanaestero mladih je odlučilo pokloniti svoj glas Isusu Kristu i njegovoj opciji. Prije samog čina javnog izricanja ”evo me” navedenoj opciji, povukli su se na poznatu lokaciju van svoga grada kako bi skupili snage za ono što ih čeka u godini koja slijedi. Betanija u Đakovu je poslužila kao mjesto tišine i molitve. U njoj se slagala taktika kako se obraniti od onih ognjenih strijela Zloga koje će ih čekati na putu koji su izabrali. Poslije duhovne obnove nastavili su u radnoj atmosferi sa pripremama za sami događaj.

Iz  stožera Frame Vinkovci BSM su poslani promotivni letci u obliku pozivnica svojim istomišljenicima. Poziv je jasan: ”Braćo, dođite podržati naše kandidate za Življenje Evanđelja.’ ‘Užurbano su pripremali sam program koji se sastojao od žrtve i slavlja. Prema našim procjenama na samom događaju se okupilo stotinjak gostiju. Pod sv. Misom je održan obred obećanja gdje su mladi obećali ”posvetiti svoju mladost Isusu Kristu” na godinu dana. Uslijedila je predstava pod motom ”Gospodin mi je dao braću”. Napominjemo da je ista protekla u atmosferi vrlo primjerenoj za ovakvu vrstu događaja. Nakon nje, uslijedio je neslužbeni dio u obliku druženja i pjesme za sve one koji podržavaju ovu ne baš popularnu opciju. ”Zašto mislite da je ova opcija nije baš popularna?” ”Iz razloga što nijedne, ponavljam, nijedne (!) novine nisu izvijestile o ovom događaju.” ”Uz to, javnost nas smatra konzervativnima, zaostalima, i tko zna što još!”

Poslije svih ovih događaja, slavili su svoju trenutnu pobjedu na „after partyju“ sve do nedjelje (popodnevni sati) zajedno sa svojim gostima iz bratstava Frame Osijek-Tvrđa i Frame Tuzla na privatnoj lokaciji.

Hoće li mladi iz Frame Vinkovci izvršiti svoje obećanje ili neće ovisit će najviše o njima samima. Mi im držimo fige da izrastu u opciju za koju će se nadaleko čuti, ako nigdje drugdje onda na Nebu kod njihovog nositelja liste.

Mario Kobaš, Frama Vinkovci – Bezgrješno Srce Marijino

1 Comment

  1. moja najbolja frama na svjetu tako mi nedostaje a moj pater još više eh hvala im na svemu što bi rekao marko perković thompson sretan im uskrs patre i prijatelji moji pozdrav nedostajat čete mi puno vam hvala na svemu vaša mihaelak…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)