Frama Sisak: “U svjetlosti plešemo!”

Nekoć davno u okolici Asiza sv. Franjo sav oduševljen i pun ljubavi prema Božjim stvorenjima pjeva hvale Gospodinu dok zaigrano i radosno pleše Asiškim livadama…

Nekoliko stoljeća poslije mladi iz Frame oduševljeno i s ljubavlju prema potrebitima radosno plešu i tako nasljeduju sv. Franju.

Riječi teksta naših obećanja: „u siromasima i poniznima prepoznati lice Krista patnika“ u svakom obećaniku neprekidno odzvanjaju i pozivaju na djela milosrđa. Bratstvo Frame Sisak odlučilo je odgovoriti na taj poziv i nasljedovati sv. Franju u svakom koraku. Tako smo 25. studenog organizirali humanitarni tečaj plesa.

Svatko tko je želio od našeg brata Davora, nekadašnjeg člana Frame i njegove plesne partnerice Done naučiti osnovne korake disco fox-a, bečkog valcera ili salse, trebao je župnom Caritasu darovati barem jednu trajnu namirnicu za potrebite. A prikupio se lijep broj namirnica, što od mladih iz Frame, što od braće iz susjednih župa, što od građanske inicijative iz Siska.

Svaki plesni korak bio je ispunjen ljubavlju prema potrebitima, radošću darivanja, zajedništvom u Kristu, ukratko – franjevačkim duhom. Kako nas pripreme za SHKM u Sisku pozivaju da „u svjetlosti hodimo“, svaki plesni korak bio je korak u svjetlosti, pa smo tako na jednostavan način mogli iskusiti što znači biti svjedok svjetlosti, poput sv. Franje.


Cijelu večer dvorana je odisala vedrinom i zajedništvom. Lijepo smo se zabavili, podijelili radost darivanja, učinili djelo milosrđa, a neki su, poput našeg duhovnog asistenta, otkrili i novi talent. Dakako, ne bi bilo odgovorno zanemariti talente, pa namjeravamo i ubuduće plesati u svjetlosti i tako pomagati potrebitima prepoznajući u njima lice Krista.

Ivan Glavinić, Frama Sisak

2 Comments

  1. Uvijek mi je lijepo vidjeti ovakve članke. Kad smo socijalno osvješteni prema drugima osjeća se dvostruka radost i nas koji pomažemo,a i onih koji pomoć prime. Dobra ideja da zaplešete kad vas već ima tko naučiti korake,a usput ste učinili i veliko dijelo prikupljanjem namirnica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)