Obnova obećanja i duhovna obnova bratstva Frame Imotski

19. studenog 2011. u Splitu se održala duhovna obnova za bratstvo Frame Imotski i članove imotskog bratstva FSR-a. Tom prilikom izvršen je i posjet časnim sestrama klarisama koje su nas rado primile.

 

Obnova je započela  pokorničkim bogoslužjem koje je održano u samostanskoj crkvi Presvetog Otkupitelja koja nam je širom otvorila svoja vrata za ovu prigodu. Nakon pokorničkog bogoslužja fra Šimun Bilokapić, profesor moralne teologije u Splitu, predvodio je svetu misu i još jednom toplo istaknuo kako je njemu i njegovoj braći bilo iznimno drago što su nas mogli ugostiti. Svojom prekrasnom homilijom fra Šimun je dotaknuo naša srca i prosvijetlio neke nedoumice.

Poslije ručka otišli smo u posjet splitskim klarisama gdje nam je jedna od klarisa ukratko ispričala njihovu dugu povijest i ponešto o njihovom kontemplativnom životu. Zatim smo imali priliku moliti zajedno s klarisama nakon čega su nas primile na mjestu predviđenom za goste. Tamo smo imali priliku i uputiti im poneko pitanje kroz rešetke kojima su odvojene od ostatka svijeta. Klarise su nas se duboko dojmile svojim stavom i osmijehom koji je resio svaku od njih. Iako žive tako strogim životom, svaka od njih je uistinu sretna što se tu nalazi te njihova sreća i ljubav izviru iz njih i tako postaju najbolji odgovor na sumnje svih onih koji ne vjeruju u radost takvog života.

Duhovna obnova u Splitu bila je odličan uvod u obnovu obećanja imotskih mladih koja su se održala dan poslije. Svoja obećanja obnovilo je četrdesetak mladih na večernjoj svetoj misi koju je predvodio gvardijan samostana fra Zoran Kutleša. On je primio naša obećanja i izrazio iskrenu želju da ustrajemo na svom putu. Poslije mise mladi su nastavili svoje druženje na zakusci u samostanskom blagovalištu.

 

Nadamo se da će Bog dati snage svima nama kako bi se držali svojih obećanja i da ćemo iskustvo koje smo stekli ovom duhovnom obnovom još dugo čuvati u sebi. Neka nam sveti Franjo i sveta Klara budu najveći zagovornici u tome.

             Daniela Todorić, Frama Imotski

3 Comments

  1. Čestitam svim Imocanima na obećanjima i ustrajte u življenju obećanja. Svaka čast što vas je tako puno dalo obećanja. Kad sam bio na nacionalno susretu Frama u Imotskom ugodno me iznenadilo što u Imotskom ima tako puno Framaša 🙂
    Bio sam i ja jednom prilikom u posjet Klarisama i stvarno zrače posebnom energijom 🙂

  2. Pozdrav i čestitke svim Imotskim framašima !!!!
    jeeee…ja sam sada sigećan …hahah

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)