Obećanja Frame Varaždin

Od 14 do 16.10.2011. u Varaždinu je održan VI. Duhovni kapitul Frame Zagrebačkog područnog bratstva. Kapitul je završen nedjeljnom misom na kojoj je domaća Frama Varaždin, dala svoja obećanja. Ove godine nas petnaest je odlučilo dati obećanja, a valja istaknuti “prvoobećanike” kojima je ovaj Kapitul ujedno bio i prvi veći susret Frame.

“Prvoobećanici” su bili: Ante Cecelja, Ivan Jelić i Paula Ilčić.

Stariji framaši koji su obnavljali svoja obećanja su: Lucija Rajić, Ivan Rajić, Doris Horvat, Filip Košćak, Helena Horvat, Kristina Jelić, Karlo Bambir, Danijel Lukić, Marta Klemenčić, Lorena Pongračić, Luka Borščak (koji sljedeće godine, ako dragi naš Bog to želi, daje deseta obećanja) i Lea Cecelja.

Kao domaćini, zadnja 2 tjedna smo se predali i potpuno posvetili Frami i organizaciji za Kapitul, ali smo se i naravno prepustili Duhu Svetom koji drži i nosi Framu. Uz našeg duhovnog asistenta, fra Dražena Kovača, bili su prisutni i fratri našeg područnog bratstva. Posebno bih istaknula fra Tomislava Faletara koji je predvodio misno slavlje i održao nam duhovnu obnovu.

Obećanja su protekla u franjevačkom duhu, a nakon mise nismo imali nikakav program jer smo noć prije, u subotu, imali jedan duhovni program pjevanja i čitanja u sklopu Kapitula i pripreme za sutrašnju misu.

Na samoj misi bili su prisutni i svi framaši koji su sudjelovali na Kapitulu i tako obogatili naše slavlje. Predivan je osjećaj dok te 130 braće i sestra u Kristu podrži u tvojim obećanjima, a to je življenje u bratstvu franjevačke mladeži. Slava Isusu!

Lea Cecelja, Frama Varaždin

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.