Gle kako je dobro i kako je milo kao braća zajedno živjeti

U nedjelju, 2.10.2011. 15 je framaša našega mjesnoga bratstva izreklo svoje ”EVO ME” Gospodinu. Nas deset obećanika srdačno je nakon obreda obećanja dočekalo 5 mladih spremnih na život po uzoru na svetog Franju.

Nakon vikenda provedenog u zajedništvo, molitvi i pjesmi na Košljunu, puni optimizma i potaknuti Duhom Svetim, slavili smo Gospodina i kroz svetu misu obnovili svoja krsna obećanja. Svetu misu predvodio je fra Tomislav Hrstić iz Pule, kojemu smo jako zahvalni. Osim njega, potporu nam je pružio i naš duhovni asistent, fra Anselmo Stulić.

Dakako, nikako ne smijemo zaboraviti na drage bivše framaše i simpatizere, kao i na naše FSR-ovce koji su nam bili velika podrška, kako za vrijeme samih obećanja, tako i tijekom cijele godine. Isto tako smo od srca zahvalni svim framašima našega područja koji su se u velikom broju odazvali našem pozivu i proslavili skupa s nama ovaj za nas jako važan dan.
Braćo i sestre, puno je pozvanih, a malo odabranih. Sam je Krist rekao da smo mi svijetlo svijeta. Dopustimo da naša radost i ljubav svijetle ljudima i da im pokazuju put, da i oni uvide slavu Oca na nebesima.
Bože, hvala Ti na divnim ljudima, hvala Ti na braći i sestrama!

 

Matea Kulundžić, Frama Rijeka – Krnjevo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)