Frama na Radio Mariji (FOTO+AUDIO)

Jedno lijepo popodne, dana 26. rujna 2011. mladi Hrvatskog nacionalnog bratstva Franjevačke mladeži gostovali su na Jordanovcu gdje ih je srdačno ugostila redakcija Radija Marije u emisiji „Poziv u svijetu“ koju uređuju pripadnici Franjevačkog svjetovnog reda i povremeno (ovaj put) Frame. U emisiji su sudjelovali mladi iz Zagrebačkog područnog bratstva i jedan mladić Splitsko-dubrovačkog područja. Teme o kojima se razgovaralo su bile uglavnom događaji koji su obilježili život Frame tijekom ovoga ljeta.

Emisija koju je vodila poznata voditeljica Karmela Vukov Colić započela je razgovorom o ovogodišnjem Hodu Frame Zagrebačkog područja, ali i općenito o značenju i simbolici istoga na kojemu su i ove godine sudjelovali mladi iz cijele Hrvatske. Mladi sa Sigeta: Jozo Milić, novoizabrani blagajnik Zagrebačkog područja i Rea Vrandečić, prepričavali su svoje doživljaje koji su sami doživjeli na ovogodišnjem Hodu čije je geslo bilo „Putovima srca“.

U drugom dijelu emisije bilo je govora o Svjetskom danu mladih i Svjetskom susretu Frame u Madridu o kojima su govorili Marija Konjević, područna vijećnica i član bratstva Majke Božje Lurdske i mladić iz splitske Frame Gospe od Pojišana Mario Šiško. Oni su iz prve ruke svjedočili o lijepim trenutcima i iskustvima kojima su se vratili obogaćeni iz španjolske prijestolnice. Unatoč mnogobrojnim i različitim kulturama, jezik ljubavi je uspio povezati sve mlade na susretu.

U posljednjem, trećem dijelu emisije „Poziv u svijetu“ naknadno se zahvalilo ljudima koji su svojim trudom uvelike doprinijeli održavanju Svjetskog susreta Frame i isti omogućili hrvatskom bratstvu. To su naravno naši Hrvati fra Ivan Johnny Matić, generalni duhovni asistent FSR-a zadužen za Framu i Ana Fruk, članica Međunarodnog vijeća FSR-a također zadužena za Framu koji su, kao i uvijek, požrtvovno i dobrovoljno ugrađivali svoj trud i volju u susret u kojemu je uživalo više od četiri stotine duša iz četrdesetak zemalja svijeta. Nacionalni predsjednik Ivan Bambir je najavio neka događanja u svijetu franjevaštva koja se imaju dogoditi ili su se dogodila, a povremeno se uključivao u razgovor i o već navedenim temama.

Svakako jedna od važnijih tema posljednjeg bloka je bila izborna područna skupština Zagrebačkog područja i predstavljanje nove predsjednice Tanje Radman koja je istaknula kako bi se u svom dvogodišnjem služenju dobrim dijelom voljela posvetiti bratstvima Frame koji se tek osnivaju i koji će se tek osnovati ili čiji se rad obnavlja. Na kraju je Ivan predstavio i web stranice koje djeluju u službi franjevaštva, a posebno je i predstavljen i naš Frama portal koji bi sljedeći tjedan trebao dobiti službeno novog glavnog urednika.

Na kraju emisije, u ime Hrvatskog nacionalnog bratstva Frame, Ivan Bambir je sve pozvao na veću aktivnost i angažiranost u kršćanskom životu ističući odlučnost koju kao katolici moramo češće pokazivati, a voditeljica Karmela Vukov Colić je srdačno pozvala sve mlade priključiti se Putu Frame kojim Hrvati hode već osamnaest godina pod nebeskom paskom sv. Franje. U prilogu i sami možete preslušati cijelu emisiju.

piše: M. Š., Frama Split- Gospe od Pojišana/ Frama Zagreb- Kaptol

P.S. Nisu pobrkana imena u zadnjem odlomku.

http://www.mediafire.com/?cwvqfe69yfe84t8

 

 

 

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)