XIII. područna i V. izborna skupština Zagrebačkog područnog bratstva

Mir i dobro!

U petak, 23.09.2011. predstavnici Frama Zagrebačkog područnog bratstva su se okupili na svoju redovnu XIII. područnu i V. izbornu skupštinu, gdje ih je čekalo mnogo posla. Ugostili su nas framaši iz novoosnovane Frame – Leopold Bogdan Mandić, koji su pokazali svoju spremnost pomoći u svakoj situaciji, a da su bili pravi dobri domaćini, ne treba niti spominjati, ali ipak hoću – bili su pravo dobri domaćini!

Ovoj skupštini su osim predstavnika mjesnih bratstava, te područnog vijeća, bili nazočni i predstavnici Nacionalnog vijeća Frame (Ivan Bambir, Mateja Đumić, Marta Radoš, Nina Lukež i Lucija Kundid) te duhovni asistenti koji su se, unatoč svim obavezama, okupili u lijepom broju što je bio veliki poticaj svim nazočnim framašima.

U uvodnom dijelu skupštine predstavljeni su novi duhovni asistenti zagrebačkog područja: fra Tonio Vučemilović i fra Tomislav Vrsaljko.

U radu po grupama smo raspravljali o formaciji, problemima u bratstvima i njihovim rješenjima, kvalitete koje bi idealan framaš trebao imati, itd. Duhovni asistenti su također održali sastanak, na kojem su raspravljali o aktualnostima i pripremali su razne susrete koji će se održati u idućem razdoblju (npr. Kapitul u Varaždinu).

Subota je počela jutarnjom molitvom, te duhovnim nagovorom o poniznosti kojeg je održao fra Ivan Penava.

Nakon molitve i nagovora, framaši su krenuli u izradu kalendara sve do sljedeće skupštine, u ožujku 2012. g. Obećanja su zapisana, a možete ih vidjeti na kalendaru na naslovnici web stranice.

Izbori su bili sljedeći u dnevnom rasporedu skupštine, a njima je predsjedala Mateja Đumić, nacionalna podpredsjednica. Bilo je potrebno izabrati sedam vijećnika koji će sljedeće dvije godine voditi zagrebačko područje. Nakon tri sata glasovanja smo dobili izgled sljedećeg područnog vijeća:

Predsjednica: Tanja Radman (Frama Zagreb-Kaptol)

Podpredsjednik: Vladimir Rosančić (Frama Zagreb-Dubrava)

Voditeljica formacije: Petra Mamić (Frama Zagreb-Siget)

Tajnica: Tomislava Hodalić (Frama Zagreb-Kaptol)

Blagajnik: Jozo Milić (Frama Zagreb-Siget)

Vijećnice: Marija Konjević (Frama Zagreb-MBL), Katarina Posavec (Frama Koprivnica)

Molite za novoizabrano vijećnike, da služe ovome području nadahnuti Duhom. Skupština je završila sv. misom, kako i priliči jednom framaškom okupljanju. Do sljedećeg javljanja, srdačan pozdrav.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.