SPORTSKI KAPITUL ZADARSKO-ŠIBENSKOG PODRUČJA

U subotu, 6. travnja 2024. nakon dugo vremena održan je sportski kapitul Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Frame. Framaši ispunjeni žarom ljubavi i radosti te veselja sastali su se u Čistoj Velikoj u 9:30 i započeli sve kako je i najljepše, a to je Sveta Misa koju je predvodio fra Marko Đerek, OFM, župnik u Čistoj Velikoj i duhovni asistent istoimene Frame. Uz njega su još koncelebrirali fra Božo Mandarić, OFM, duhovni asistent Frame Lišane, te naš područni duhovni asistent fra Mario Radman, OFM koji nam je u svojoj propovijedi naglasio koliko smo vrijedni, puni Božje ljubavi i radosti koju uvijek trebamo širiti svijetu jer Krist je Radost, kako je glasilo i samo geslo susreta:,,Ti si Radost” kako je na La Verni uskliknuo naš Franjo.

Nakon Mise prešli smo na igre, framaši su bili podjeljeni u skupine i pomoću pucanja balona trebali su složiti riječ koja je bila i ime njihove grupe, a neke od njih su bile stigme, Asiz, La Verna…

Drugom su igrom framaši u formiranim grupama povlačili konop, kroz koji se može vidjeti koliko je zajedništvo potrebno i koliko je važno da zajednica opstane i da gura dalje, to jest vuče. Nekima je išlo bolje, nekima gore, ali je zabava i smijeh koji je proizlazio tokom igri bio najvažniji.

Treća igra i vrlo nesvakidašnja je bila alka gdje su framaši u skupinama gurali jedni druge u „karijolama“, tačkama i borili se da pogode ,,U SRIDU”. Nakon alke smo imali vrijeme za predah i ručak kako bi bili spremni za nastavak. Framaši su se za to vrijeme družili, međusobno razgovarali i dijelili svoja framaška iskustva.

Nakon ručka slijedila je zadnja igra, svima dobro poznati graničari, gdje su u se u finalu borile grupe Subasio i La Verna, gdje je pobjedu odnijela grupa Subasio.

A na samom kraju pet framaša je igralo protiv područnog vijeća koje je (naravno) i pobjedilo, a potom su  uslijedile zahvale, župniku domaćinu fra Marku, područnom vijeću, gospođi Julijani koja nas je radosno primila u dvoranu i samim framašima na dobroj volji i odazivu. Proglašeni su pobjednici kapitula, grupa sv. Klara, a znamo da je Isus rekao: „A mnogi prvi bit će posljednji, i posljednji prvi“ (Matej 19,30) pa smo mi nagradili i grupu La Verna koja je imala najmanje bodova. Sam susret smo zaključili molitvom i blagoslovom, a otišli uz predivno, nezaboravno iskustvo puno smijeha, veselja i pjesme.

Tea Krečak, Frama Šibenik – Šubićevac   

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)