Obećanja Frame Zagreb – Kaptol

Prošli tjedan je za Framu Kaptol bio „Veliki tjedan“. Nakon što je u četvrtak naše bratstvo postalo veće za četiri primljenika, u nedjelju, 30. travnja, proslavili smo uz obećanja i 30 godina Frame Kaptol. Na taj dan 23 framaša su dala svoja obećanja življenja Evanđelja po uzoru na sv. Franju. Geslo obećanja bilo je „Imenom sam te zazvao“ (Iz 43, 1).

Zanimljivo je da je to bila nedjelja Dobrog Pastira, Pastira koji nas sve zove imenom, a mi smo se svojim „Evo me!“ odazvali na Njegov poziv. Potaknuti duhovnom obnovom o Srcu Isusovu, ovim obećanjima nastojimo doći što bliže Njegovom Srcu kao što je to činio i sv. Franjo.

Iako smo bili samo u malom dijelu crkve sv. Franje Asiškog na Kaptolu (gdje smo jedva svi stali), bilo je toliko milosti, radosti, smijeha i suza. Kad vidim braću i sestre da se toliko raduju Gospodinu, da se toliko vole i mole jedni za druge, sa sigurnošću mogu reći „Gospodin mi dade braću.“

Poslije Svete Mise pripremili smo jako bogat program, od skeča i recitiranja, sve do pjesme koju smo napisali za pola sata. Svatko je dao jedan dio sebe, svojih talenata da ovo bude na slavu Gospodinu. Na kraju, iako iscrpljeni jer smo se od ranog jutra pripremali, imali smo mir i radost, a za to možemo zahvaliti Gospodinu jer su to plodovi Njegove prisutnosti.

Stavljamo se u vaše molitve.

Mir i dobro!

Dragica Zlopaša, Frama Zagreb – Kaptol

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)