Duhovni kapitul Zadarsko-šibenskog područnog bratstva

Na duhovnom kapitulu Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Frame okupili smo se 4. veljače 2023. u Župi sv. Jeronima na Meterizama, u Šibeniku. Sudjelovali su framaši iz Frama Šibenik – Šubićevac, Šibenik – Meterize, Drniš i Knin.

Dan smo započeli poučnim i zanimljivim predavanjem na temu „Daj mi, Gospodine, da shvatim bližnjega, makar on mene ne shvatio” (sv. Franjo Asiški), što je bilo geslo samog duhovnog kapitula. Predavanje je održala s. Elizabeta Glasnović. Nakon predavanja imali smo rad u samoći, a nakon toga rad po grupama u kojem smo međusobno raspravljali i odgovarali na pitanja vezanima za prije navedenu temu.

Nakon što smo u grupama dobro razradili zadani zadatak, podijelili smo međusobno svoja mišljenja na plenumu nakon kojeg je uslijedio ručak.

 

U popodnevnim su satima poslušali smo svjedočanstvo fra Lazara Perice, OFM u kojem je govorio o svom redovničkom životu i hodu s Bogom.

 

Nakon svjedočanstva, izmolili smo krunicu za vrijeme koje smo se mogli ispovjediti i samim tim se pripremiti za sakrament euharistije.
Nakon Svete Mise imali smo zahvalno klanjanje koje je predvodio fra Ante Bešlić, OFM. Na klanjanju smo zahvalili Bogu što nam je dopustio da se okupimo u velikom broju i što je sve prošlo kako treba. Došavši do kraja programa, radosni i ispunjeni Duhom Svetim, zaputili smo se svojim domovima.

Zahvalni smo Bogu na ovakvom susretu, daru braće i sestara u Frami, Franjevačkom svjetovnom redu te duhovnim asistentima. Veselimo se budućim događajima u kojima ćemo moći slaviti Boga te ispuniti svoja radosna srca Duhom Svetim.

 

Dino Podrug, Frama Šibenik – Meterize

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)