Proslava blagdana sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu

Proslava blagdana svetog Ante Padovanskog na Šubićevcu započela je 13. lipnja 2022. godine svečanim euharistijskim slavljem. Na njemu je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić blagoslovio relikvijar s dijelom kosti sv. Ante, zaštitnika Franjevačkog samostana i župe sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu. Time je ostvarena nada fra Marija Radmana, gvardijana i župnika, da će ova samostanska zajednica jednog dana biti u prilici dati na čašćenje relikviju sv. Ante.

Nakon svečanog blagoslova i cjelivanja relikvijara druženje uz okrjepu se nastavilo u samostanskoj dvorani.
Propovjednici misnog slavlja tijekom devetnice su bili fra Ante Vučković, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu; fra Božo Mandarić, župnik u Lišanima Ostrovičkim te fra Šimun Bilokapić, također profesor na KBF-u u Splitu.

U subotu, 11. lipnja, održan je koncert VIS-a Veritas aeterna, a u nedjelju, 12. lipnja, koncert zbora mladih Vrba iz Zagreba.

Na blagdan sv. Ante Padovanskog procesiju s relikvijarom i svečano euharistijsko slavlje predvodio je mons. Antun Sente ml., rektor nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu.

Framaši su sudjelovali kao čitači te prodavači rukotvorina.

„Rođenje jednog sveca dobro je za sve, te je stoga razlog zajedničke radosti. Sveci se rađaju u korist drugima jer je svetost društvena krjepost od koje svi imaju korist.” (sv. Ante Padovanski)

Tekst i fotografije: Ivana Radan, Frama Šibenik – Šubićevac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)