Obećanja Frame Đakovo

21. svibnja 2022. na svetom misnom slavlju u ispunjenoj samostanskoj crkvi Srca Isusova u Đakovu 26 članova Franjevačke mladeži pristupilo je svečanom obredu obećanja. Otvorena srca i s velikom željom da će godinu dana živjeti evanđelje Gospodina Isusa Krista u bratstvu Franjevačke mladeži po primjeru sv. Franje Asiškoga dali su (ili obnovili) obećanja.

Misno slavlje predslavio je duhovni asistent Osječkog područnog bratstva fra Matija Marijić koji nas je u svojoj homiliji podsjetio na prisutnost Duha Svetoga. Brojni roditelji, prijatelji i milosrdne sestre sv. Križa također su nam se pridružili na svetoj misi.

Nakon predivnog obreda punog pjesme i radosti svi gosti i framaši slavlje su nastavili u dvorani Florentini gdje su mogli pogledati skeč vrijednih đakovačkih framaša uz geslo: ,,A vi, što vi kažete, tko sam ja?” (Mt 16,15). Potom su odigrane i zanimljive igre u nekoliko skupina koje su vodili animatori, a uz igru se zajedno plesalo i pjevalo. Kao zaključak obećanja može se s ponosom reći da je to bio srećom i vjerom ispunjen dan koji se veselimo ponoviti i nagodinu!

Ivona Bilić, Frama Đakovo


fotografije: Frama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.