Područno hodočašće OFS-a i Frame sv. Josipu u Karlovac

U subotu 21. svibnja 2022. održano je hodočašće Zagrebačkog područja OFS-a (Franjevačkog svjetovnog reda) i Frame u Karlovac. Duhovni dio hodočašća počeo je netom nakon okupljanja u Svetištu sv. Josipa i pozdravnih poruka krunicom sv. Josipu koju je predvodio rektor svetišta mons. Antun Sente. Nakon krunice u 11:00 započelo je euharistijsko slavlje koje je predvodio riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić, dok je poticajnu propovijed održao fra Zvonimir Brusač spominjući sv. Josipa kao uzora svim generacijama i staležima. Poslije Svete Mise, dok se još nismo razbježali na ručak, mons. Antun Sente predstavio nam je svetište osvrnuvši se i na povijesni i na duhovni značaj samog svetišta, brojna svjedočanstva vjernika i milosti koje su se dogodile po zagovoru sv. Josipa.

Bitno je naglasiti i da je na hodočašću bila prilika za bolje upoznavanje framaša i članova Trećeg reda, prvenstveno susretom u crkvi gdje je bio rad u skupinama iz kojeg se jasno moglo zaključiti da jaz u godinama ne mora biti prepreka, već prilika za međusobni dijalog. Također, OFS i Frama sudjelovali su u predstavljanju svojih bratstava.

U popodnevnim satima obišli smo franjevački samostan i crkvu Presvetog Trojstva u Karlovcu gdje nas je srdačno udomaćio fra Mate Bašić.

Pomalo umorni od puta, ali duhom okrijepljeni, zaputili smo se svojim kućama.

Mir i dobro!

Marko Kruljac, Frama Kloštar Ivanić


fotografije: Frama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.