Hodočašće svetom Nikoli Taveliću

U subotu, 13. studenog 2021., održano je područno hodočašće Zadarsko-šibenskog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS), na koje su bili pozvani svi framaši istog bratstva. Hodočašće je održano u Nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića u crkvi sv. Frane u Šibeniku.

Program je započeo u 17 sati molitvom krunice, nakon čega je uslijedila molitva večernje te Sveta Misa. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Augustin Kordić, OFMConv., područni duhovni asistent OFS-a, a koncelebrirali su fra Ivan Bradarić, OFMConv., gvardijan i rektor svetišta te fra Mario Radman, OFM, župnik i gvardijan župe sv. Ante Padovanskog sa Šubićevca te mjesni duhovni asistent.

Fra Augustin je u propovijedi govorio o govoru pape Pavla XI. nakon proglašenja sv. Nikole Tavelića svetim. Prije samog blagoslova nas je s nekoliko riječi pozdravio područni ministar OFS-a, Ante Labor nakon čega su svi članovi OFS-a koji imaju vječne zavjete obnovili svoje zavjete. Brat Ante je također rekao da se s razlogom hodočašće održava na ovoj lokaciji, odnosno kako je sv. Nikola Tavelić zaštitnik Zadarsko-šibenskog bratstva. Nakon Svete Mise su svi bili pozvani na zajedničko druženje.

 

Ovo hodočašće je bilo kratko, ali jako zanimljivo. Smatram kako je svatko mogao naučiti nešto novo odnosno svojoj kući ponijeti neku misao koja mu se urezala u pamćenje. Meni je u pamćenju ostala rečenica koju je pročitao fra Augustin iz govora pape Pavla XI.: „Ne slijedite moderne ideje“. Smatram kako je to ono čega bi se svi mi trebali pridržavati jer često znamo zalutati za takvim idejama koje su, nažalost, štetne za čistoću duše.

Ana Rupić, Frama Dubrava – Gospa od Zdravlja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)