FOTO: Duhovna obnova, IX. primanja i VIII. obećanja Frame Sesvetska Sopnica

Unatoč pandemiji koronavirusa, zbog kojih su fizički susreti na neko vrijeme morali biti ukinuti, bratstvo Franjevačke mladeži iz Sesvetske Sopnice početkom lipnja održalo je duhovnu obnovu s IX. primanjima, VIII. obećanja i izbornu skupštinu prema planu. I zbog toga smo Bogu zahvalni!

Sopničko bratstvo, koje postoji od 2012., u subotu, 6. lipnja postalo je brojnije za još 11 mladih koje su oduševljeno rekli “Evo me!” i odvažili se krenuti s nama putem Krista po primjeru svetoga Franje.

Tijekom cjelodnevne duhovne obnove razmatrali smo geslo naših obećanja – “Besplatno primiste, besplatno dajte!” (Mt 10,8) kroz riječi bogoslova fra Ivana Hrkaća iz Hercegovačke franjevačke provincije.

Nakon boljeg upoznavanja u radu po skupinama, osame i ručka, po generacijama smo se prisjetili kako smo došli u Framu, koliko nas je promijenila i što možemo poručiti našim novim članovima.

Ovogodišnja obećanja bila su osma od osnutka bratstva, na kojima je 16 mladih odlučilo idućih godinu dana živjeti Evanđelje Gospodina našega Isusa Krista po primjeru svetog Franje Asiškoga.

Svetu misu u nedjelju, 14. lipnja predslavio je naš duhovni asistent fra Stipo Karajica uz koncelebraciju fra Filipa Pušića, člana Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata Frame (OFMConv.) i animiranje zbora Anima Una pod ravnanjem Lovre Kneževića.

Kako to tradicija i Statut Frame nalažu, i mi smo nakon obećanja izabrali novo vijeće koje će služiti idućih godinu dana u srijedu, 17. lipnja na izbornoj skupštini koju su predvodile Dorotea Kožnjak i Ivana Matica, delegatkinje područnog vijeća.

Za predsjednicu je izabrana Marta Vrgoč, za potpredsjednika Marko Čičak, za voditeljicu formacije Manuela Novak, za tajnicu Lucija Tolić, a za blagajnika Karlo Mitrović.

Bratstvo se na kraju prigodnim poklonom, knjigom punom fotografija, pisama i uspomena, oprostilo od bivšeg predsjednika i jednoga od prvih članova bratstva Josipa Tolića nakon osam godina služenja.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)