FOTO: VI. nacionalna duhovna obnova Frame Bosne i Hercegovine

VI. nacionalna duhovna obnova Frame Bosne i Hercegovine započela je u petak 29. studenoga i trajala do nedjelje 1. prosinca. Iz Frame u Hrvatskoj sudjelovali su predsjednik Osječkoga područnog bratstva Petar Škrobo (Frama Otok), tajnica Ana Umiljanović (Frama Našice) i mjesni predsjednik Frame Našice, Mislav Feger.

Okupljanje je započelo u petak u 17 sati u Visokom. Geslo ove duhovne obnove bilo je “Oni odmah ostaviše mreže i pođoše za njim” (Mk 1, 18). Fra Zvonko Benković imao je duhovni nagovor prije klanjanja pred Presvetim. Dotakao se kako nekada znamo biti previše zaokupljeni društvenim mrežama te kako geslo nalaže da ih se trebamo ostaviti i poći za Gospodinom. Nakon toga imali smo klanjanje koje je trajalo cijelu noć, sve do 8 ujutro. U tom vremenu framaši su naizmjenično kroz noć dolazili i odlazili s klanjanja.

Idući dan don Anto Ledić imao je predavanje o grijehu, kušnjama i napastima, kako se svaki pojam razlikuje od drugoga i koji od koga dolazi. Nakon toga imali smo samostalni rad, gdje je svako bio na osamljenom mjestu i prošao sam sa sobom kroz nekoliko nekom lakih, a nekom teških pitanja. Potom smo imali ručak, par sati slobodnog vremena, ispit savjesti, koji je predvodio fra Marin Karačić, te u konačnici ispovijed. Nakon mise i večere imali smo zabavnu večer. Natjecali smo se koja će grupa znati otpjevati i otplesati više pjesama.

U nedjelju smo imali izlet na Crvenu stijenu. Tamo smo imali svetu misu. Prošli smo jedan mali križni put, izmolili krunicu i pročitali nekoliko duhovnih razmatranja. Kad smo se vratili s izleta spakirali smo stvari i ručali.

Na kraju ručka dobili smo darove Nacionalnog vijeća BiH – godišnjak Frame Hercegovina “Tragovi”, dokumentarni film “Bit ćete mi svjedoci” i priručnik za animatore Frame “Ne samo sebi živjeti”. Nakon toga je uslijedio povratak kući.

Mislav Feger, Frama Našice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)