FOTO: Obećanja Frame Varaždin

U nedjelju, 22. rujna bratstvo Franjevačke mladeži u Varaždinu odlučilo je dati (obnoviti) krsna obećanja tijekom slavlja svete mise pod geslom “Uvijek idite uvijek. Trebamo biti loze povezane s trsom. On je trs”.

Šesnaestero mladih ljudi ponizno je reklo “da” evanđelju i služenju bratstvu. Jedan od najpoznatijih svetaca rimokatoličke crkve izrekao je veoma bitne riječi: “Uvijek idite uvijek. Trebamo biti loze povezane s trsom. On je trs”. U tim riječima daje nam do znanja da se uvijek trebamo odazvati na svaki poziv dobra, no i najvažnije da slijedimo Njegov primjer.

Tu međusobnu povezanost i opsluživanje prikazali smo tijekom kratkog skeča, kojeg su framaši osmislili. U skeču su se na slikovit način prikazivale različite životne situacije u kojima nas zlo i grijeh žele odvesti od Gospodina, no uz to smo čuli i različite biblijske citate koji nam govore koliko nas Gospodin voli i ljubi. On se trudi oko nas, te se i mi moramo truditi činiti dobra djela kako bismo jednog dana stigli u Kraljevstvo Nebesko.

U skeču je sudjelovala većina framaša. Naravno ne samo obećanici, već i primljenici i simpatizeri. Cijeli skeč uveličali su Kristina Medenjak te Matej Meštrić sviranjem tamburica. Na kraju su se svi okupili na okrepi te zajedničkim druženjem uz pjesmu i ples nastavili slaviti Gospodina.

Obnovljena Kristovim Evanđeljem, mogu samo reći da je slavlje bilo veličanstveno i nezaboravno. Zasigurno je taj dan svima ostao u lijepom sjećanju, i poseban negdje u dubini naših duša. Veoma me raduje taj velik broj framaša koji nas je došao podržati u našem cilju i zahvalna sam Bogu na zajedničkom slavljenju Gospodina. Tijekom druženja u blagovaonici plesom, pjesmom i veseljem svi smo se još više povezali te tako jedni drugima ostali u posebnom sjećanju.

U životu svatko nosi svoj križ, na tom se križu nalaze mnogi naši grijesi koji nas žele odvesti na krivi put. No Gospodin to ne dopušta. Kad se osjećate usamljeno ili udaljeno od Gospodina, uzmite u ruke Evanđelje i otvorite posebnu stranicu.

Kad gledate u nju i čitate riječi Božje, znate da niste sami. Tek tada shvaćate da niste sami, da je on s vama u svakom trenutku vašeg života. On vas nikad ne napušta. Kad svoj život stavite u Njegove ruke i tražite samo Božju volju i providnost te snagu Duha Svetoga, nitko i ništa ne može vam stati na put. Zato “Uvijek moramo biti loze povezane s trsom”, no i znati: “On je trs” koji nas čuva i voli. Amen.

Katarina Balažinec, Frama Varaždin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)