FOTO: Škola animatora i seminar za voditelje formacije Splitsko-dubrovačkoga i Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva

Od 1. do 3. ožujka u Splitu održala se škola animatora i seminar za voditelje formacije Splitsko-dubrovačkoga i Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva Frame. Prisustvovalo je 50-ak framaša iz dva područna bratstva.

Predavanja i radionice framaši su imali u franjevačkom samostanu o. Ante Antića na Trsteniku gdje su svi zajedno boravili, molili i družili se. Sudionici škole animatora bili su podijeljeni u osam radnih grupa koje su nosile imena hrvatskih svetaca, blaženika i kandidata za proglašenje blaženim i imali veze s franjevaštvom.

Svaki dan započeo je molitvom i potom predavanjem i radionicama. Slušali su o animiranju susreta Frame i naučili mnoge stvari o pripremi susreta što će se primijeniti u mjesnim bratstvima, kao i igre s kojima bi se susreti Frame učinili dinamičnijima.

Temeljno predavanje na temu “Animiranje susreta Frame” održao je Ivan Školka, nacionalni voditelj formacije Frame. Framaši su, u sklopu svojeg programa, sudjelovali na molitvi večernje, pobožnosti i krunice zajedno sa vjernicima Splita i bogoslovima Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Antićevim danima, trodnevnom obilježavanju godišnjice smrti časnog sluge Ante Antića u Splitu.

U trodnevnoj školi animatora sudjelovala je i sestra Anita Močić, bratska animatorica Zadarsko-šibenskog područnog vijeća i fra Josip Repeša, područni duhovni asistent Zadarsko-šibenskog i Splitsko-dubrovačkog bratstva. Osim što su mnogo naučili, framaši su se međusobno bolje upoznali i povezali.

Slijedeći poticaje posljednjeg zasjedanja Nacionalne skupštine Frame u Samoboru područna vijeća zajedno su organizirali ovu školu animatora i seminar za voditelje formacija u želji da se međupodručna suradnja uspješno nastavi. Ovaj susret je uspješno protekao uz veliku potporu franjevačkog samostana na Trsteniku u Splitu, gvardijana fra Domagaja Runje, samostanskog ekonoma fra Šimuna Čove i drugih dobrotvora.

fra Josip Repeša, područni duhovni asistent

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)