FOTO: V. duhovni kapitul Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva

Petnaestak framaša Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva hrabro se odazvalo na V. duhovni kapitul kako bi popravili Crkvu. Kapitul se održao od 12. do 14. listopada u Šibeniku na Vidicima.

Prvoga dana sudjelovali smo na zajedničkoj misi s područnim bratstvom OFS-a u čast svetom Nikoli Taveliću. Nakon svete mise koju je predvodio fra Stipe Nimac, područni duhovni asistent OFS-a, imali smo druženje.

Vrativši se u prostorije župne kuće, framaši su izveli dva skeča koja su bila uvod u temu susreta. Prvi je bio na temu kako framaši popravljaju Crkvu, a drugi kako to čine redovnici.

Subotu smo započeli molitvom Jutarnje te doručkom, nakon čega je uslijedilo predavanje na temu gesla “Franjo, idi i popravi moju Crkvu koja se ruši!” održao je fra Ivan Penava, područni duhovni asistent. Kroz vrlo poticajno i ohrabrujuće predavanje, fra Ivan je rekao kako moramo svaki dan pitati Gospodina: “Gospodine, što hoćeš da učinim?”, baš kao što je činio i naš sveti Franjo. U popodnevnim satima sudjelovali smo u molitvi za nerođene ispred šibenske bolnice. Framaši su bili posebno dirnuti tim dijelom našeg susreta. Velika je milost što smo zajedno otišli i molili za svu djecu, majke, očeve i liječnike.

Nakon euharistije i večere imali smo klanjanje pred Presvetim. Klanjanje je vodio fra Josip Repeša, područni duhovni asistent. Predali smo Bogu sebe, svoje živote i bližnje te Mu zahvalili na svemu i uputili se na počinak.

Zadnji dan protekao je u opuštenoj atmosferi. Framaši su pospremali, opraštali se te imali evaluaciju sureta. A prije same završne euharistije predmolili su krunicu. Radosna srca i ispunjeni Duhom Svetim framaši su se zaputili svojim domovima.

Uistinu smo Bogu zahvalni na ovom susretu, na daru braće i sestara u Frami i OFS-u te na našim duhovnim asistentima. I ne zaboravimo da sve ono što činimo mora biti na veću slavu Božju, osluškujmo kako nam Gospodin govori što trebamo činiti.

Josipa Slavica, Frama Šibenik-Šubićevac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)