FOTO: Proljetna skupština Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva

U subotu, 19. svibnja u župi Svetog Roka u Vinjanima održana je skupština Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva Frame. Početak skupštine bio je u 9 h u dvorani pokraj crkve Svetog Roka gdje su domaćini priredili doručak.

Nakon doručka imali smo priliku za osobnu ispovijed, a nakon toga uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Josip Repeša.

Po završetku svete mise prebacili smo se u dvoranu gdje je svaki od članova kratkom prezentacijom predstavio svoju Framu. Novo područno vijeće predstavilo je svoje službe te tako motiviralo ostale framaše da razmisle o služenju bratstvu. Razgovarali smo o mnogim temama, među kojima su i odnos s duhovnim asistentom , sastanci voditelja formacija, framarine, odnosi u vijeću…

 

Jedna od tema bila je tzv. mala Frama kojoj pristupaju osnovnoškolci i kasnije se pridružuju Frami. Također smo razgovarali, o malom broju članova u Frami te načinima kako ih privući.

Prepričavali smo događaje i doživljaje s prijašnjih susreta, ali i opravdanja ako nismo prisustvovali nekom od njih. Najavljeni su i ostali nadolazeći događaji poput Framasonga u Metkoviću kada Frama slavi rođendan.

Također, predstavljena je ruta ovogodišnjeg Hoda koji se sastoji od dva dijela od kojih je prvi dio hodanje po Hrvatskoj, a drugi razgledavanje Italije.

Završnom molitvom zaključena je i ova skupština, a nakon toga slijedilo je međusobno druženje!

Katarina Repušić, Frama Runovići

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)