FOTO: XXIV. skupština Osječkoga područnog bratstva Frame

Dana 25. studenog održana je XXIV. redovna skupština Osječkoga područnog bratstva Frame u Županji. To je ujedno bila i moja prva skupština pa sam se izuzetno veselila.

Kad smo stigli, domaćini su nas divno dočekali. Bilo je kiflica, čaja i kave te smo se malo okrijepili i grijali dok smo čekali i ostale framaše da stignu, a kada smo se napokon svi skupili, preselili smo u drugu prostoriju gdje je sve bilo spremno za početak i svatko je od domaćina dobio anđela s porukicom.

Skupštinu smo započeli u 9 sati molitvom koju je predvodio naš područni duhovni asistent fra Davor Filko. Nakon toga smo krenuli s usvajanjem zapisnika s prošle skupštine koja je bila u Osijeku i osvrnuli se na događaje održane u zadnjih nekoliko mjeseci. Glavnu riječ imala je predsjednica Osječkoga područnog bratstva, Dubravka Hajek i ostali članovi područnog vijeća, ali i svi su ostali surađivali. Može se reći da je ova skupština bila više dvosmjerna nego jednosmjerna.

Nakon izvještaja rada područnog vijeća te izvješća mjesnih bratstava, imali smo rad u skupinama. Svaka skupina je manje-više razgovarala o nekim problemima u Frami te smo jedni od drugih dobili nove ideje i tražili neka rješenja za svoja mjesna bratstva.

Naše Područje već godinama ima način zbližavanja članova različitih mjesnih bratstava putem “Frama-prijatelja” te su se na ovoj skupštini izvlačili novi Frama-prijatelji, a jedna novost je da smo dobili i Frama-prijatelje na nacionalnoj razini, što je zbilja odlično i jako mi se sviđa, pogotovo kad sam čula da smo dobili Framu na moru… Također smo imali još nekoliko novina među kojima se definitivno ističu framaške pučke misije za koje jedva čekam da se počnu realizirati.

Predstavljen nam je kalendar s datumima područnih susreta i obećanja za 2018. godinu. Već sada je ispunjen s pregršt događanja, a veseli nas to što ima još nekih događanja koja nisu upisana, tako da će nam godina biti predivno ispunjena i puno ćemo se družiti, a da ne bude uvijek “samo” duhovni kapitul i škola animatora.

Područno vijeće predstavilo nam je ideje i vidimo da će biti svačeg novoga što me zbilja veseli. Osim što smo izglasali zamjenu termina održavanja škole animatora i duhovnog kapitula, razgovarali smo i o izradi područnih majica koje bismo nosili na područnim i nacionalnim susretima i događanjima. Svi smo bili zbilja oduševljeni kada smo vidjeli primjer dizajna za majice. Bilo je još puno novosti na ovoj skupštini, ali neću sada sve otkriti. Bilo je zbilja lijepo, ispunjeno smijehom, radošću i molitvom, a ne smijem izostaviti da je bila pauza za ručak koji je bio jako fin, a pogotovo luk!

Nakon svega, završili smo molitvom te se, uobičajeno, još “100 godina” pozdravljali sa svima okupljenima te smo zahvalili domaćinima na svemu i polako pošli svojim kućama.

Marta Marjanović, Frama Slavonski Brod

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)