FOTO/VIDEO: Zagrebačko područno bratstvo izabralo novo vijeće

Prošli vikend, od 3. do 4. studenog, održala se XXV. redovna i IX. izborna skupština Zagrebačkoga područnog bratstva. Na Kaptolu, koji je bio domaćin ove jesenske skupštine, okupili su se predstavnici 20 mjesnih bratstava koji su s područnim vijećem i duhovnim asistentima radosno i odgovorno prionuli na rješavanje svih zadataka i izazova koji se nalaze pred framašima našega područja.

Cijeli petak bio je usmjeren na radni dio skupštine u kojem su, nakon izglasavanja zapisnika i dnevnog reda, vijećnici područnog vijeća izvijestili sve prisutne o njihovom radu u protekle dvije godine mandata. Predstavljeni su i zaključci i plodovi Nacionalne skupštine te zajedničke sjednice vijeća i susreta Frame i OFS-a.

Nakon euharistije i večere održan je i aktualni sat u kojem su se naglasili i raspravili aktualni problemi i izazovi primijećeni u mjesnim bratstvima našega područja. Kao i svakim aktualnim satom, htjeli smo potaknuti framaše na aktivnije i autentičnije življenje obećanja u bratstvu i u svijetu. Nadamo se da će prisutni framaši prenijeti zaključke svojim bratstvima, a da će ih bratstva prenijeti u djela. Dan smo zaključili klanjanjem i zahvaljivanjem Gospodinu te smo se na takav način pripravili za ono što nas je čekalo sljedećeg dana.

Iako su subotu obilježili izbori, trebalo je dovršiti još neke stvari prije nego smo s njima i krenuli. Za početak, neizmjerno nam je drago vidjeti duhovne asistente u tolikom broju pa im ovim putem zahvaljujemo na odazivu. Znajte da su nam vaše mišljenje, prisutnost i podrška vrlo važna. Nakon doručka i svete mise, završili smo dio aktualnog sata koji nam je ostao od prethodnog dana te smo uredili kalendar nadolazećih događaja u našemu području.

Zatim je uslijedio izborni dio skupštine te su vođenje skupštine u svoje ruke preuzeli članovi Nacionalnog vijeća Frame, nacionalni voditelj formacije Ivan Školka i predsjednica Osječkoga područnog bratstva Dubravka Hajek. Nakon zaziva Duha Svetoga i čitanja tekstova iz Evanđelja i Spisa svetoga Franje, područni duhovni asistent fra Miljenko Vrabec (OFMCap) izrekao je nekoliko ohrabrujućih i poticajnih riječi.

Zatim je uslijedio izborni dio u kojem su oni s pravom glasa, nakon trosatnog i napetog glasovanja, po Duhu Svetom izabrali one koji će u sljedeće dvije godine oduševljavati, voditi i služiti Zagrebačko područno bratstvo Frame. Novo područno vijeće čine:

  • Paula Stier (Frama Samobor) – predsjednica,
  • Antonela Krajinović (Frama Zagreb – Kaptol) – potpredsjednica,
  • Nikolina Bagarić (Frama Zagreb – Sveti Mihael) – voditeljica formacije,
  • Žarko Šaravanja (Frama Zagreb – Kaptol) – tajnik,
  • Martin Vargek (Frama Zagreb – Siget) – blagajnik,
  • Klara Tomić (Frama Zagreb – Siget) – vijećnica i
  • Paula Plivelić (Frama Sesvetska Sopnica) – vijećnica.

Novom područnom vijeću želimo mir i ustrajnost u njihovom radu, da ih u svemu prati Božji blagoslov te da služe ovome bratstvu u ljubavi i poniznosti. Želimo im međusobno razumijevanje i uvažavanje te da budu pravo bratstvu u malom. Ne zaboravite nikad da ste upravo Njegovi glasnici i produžene ruke i u skladu s time sve što činite, činite Njemu na hvalu i slavu, a onda će i plodovi biti vidljivi.

Anamaria Marić, Frama Zagreb – Sveti Mihael

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)