FOTO/VIDEO: Zbor Frama Grada Zagreba osvojio nagradu na XX. Framafestu

Protekle subote u Mostaru održan je XX. Framafest pod geslom: “Dok me bude, Bogu svom ću pjevati!”. Na Framafestu je nastupilo 20 izvođača. Za Frame su nastupali zborovi ili samostalni izvođači.

Konkurencija za pobjednika bila je velika, svatko je imao nešto orginalno za pokazati. Bila je to prilika vidjeti mnoštvo mladih koji preko svetog Franje slave Krista.

Teško je opisati osjećaj kada se vidi da je dvorana “Stjepan Herceg Kosača” bila ispunjena do kraja, čak je i bilo gledatelja koji su cijeli festival proveli stojeći. Zasigurno su gledatelji imali svoje favorite za pobjednika, ali nije bilo ružnog navijanja, sve je proteklo kulturno jer su gledatelji znali zbog koga su tu došli – da slave Gospodina.

Lijepo je vidjeti nasmijana lica i osjetiti radost i zadovoljstvo ljudi nakon festivala. Svatko tko se našao taj dan u dvorani Kosača ili poslije festivala, izvan nje, zapamtit će taj dan u lijepom svijetlu. Osjetilo se zajedništvo, toplina i blizina.

Nagrade su odnijeli:

Frama Vitez (pjesma “Vitez u duši” nagrađena za najbolji tekst)

Zbor Frama grada Zagreba (pjesma “Put ljubavi” nagrađena za najbolji scenski nastup)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7-qaHuqQR1c]

Frama Livno (pjesma “Pjevam ti, Bože” nagrađena za najbolji sveukupni nastup)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Gom4i1E36vM]

Pobjednik festivala je manje bitan, pobijedio je Krist jer je u današnjem vremenu teško je okupiti toliko mladih oko duhovne glazbe koja se čula cijeli taj dan!

“Tko pjeva, dvostruko moli!” – sveti Augustin

Mislav Zadro, Frama Zagreb-Dubrava

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.