FOTO: VIII. izborna skupština Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva

Na redovitoj jesenskoj, ujedno osmoj izbornoj skupštini Franjevačke mladeži iz Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva održanoj u subotu, 21. listopada u samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu izabrano je novo vodstvo najjužnijeg bratstva Frame u Hrvatskoj.

Nakon pozdravnih riječi koje je pristiglim framašima uputila dosadašnja područna predsjednica Matea Lončar iz Frame Podbablje, započela je molitva i duhovni nagovor koji je predvodio područni duhovni asistent fra Josip Repeša. U radu po skupinama poseban naglasak stavili smo na povezanost mjesnih bratstva u Splitsko-dubrovačkom području te poboljšanje komunikacije između bratstava, duhovnih asistenata i OFS-a.

Izbornim dijelom skupštine predsjedale su članice Nacionalnog vijeća, predsjednica Anamarija Tomašević, potpredsjednica Marijana Mijatović i tajnica Dijana Krišto. Predstavnici mjesnih bratstava Frame, njih 26, izabralo je novo vodstvo, a uz njih su skupštini nazočili i duhovni asistenti fra Josip Repeša, fra Miljenko Vrabec i domaćin fra Ante Bešlić.

Za predsjednicu područnog bratstva izabrana je Tereza Marković iz Frame Gospe od Zdravlja u Splitu, a za njezina zamjenika Luka Grgić iz mjesnog bratstva Franjevačke mladeži Metković. Nova voditeljica formacije je Zrinka Magazinović iz Frame Split-Gospe od Pojišana, tajnica Tea Obšivač iz Frame Metković, a blagajnik Krešimir Ruić iz Frame Split-Gospe od Pojišana.

Skupštini je nazočila i područna ministra Franjevačkoga svjetovnog reda Mila Šuto, a cijeli program završio je usvajanjem kalendara aktivnosti te svečanom svetom misom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)