FOTO: Primanja i obećanja Frame Vrgorac

Na kišan, ali svejedno prekrasan dan 5. veljače Frama Vrgorac imala je obred obećanja. Obećanje življenja evanđelja dalo je 16 mladih framaša. Na svetoj misi, koju je predvodio naš duhovni asistent fra Ivica Omazić, pjevao je VIS David iz Knina.

Radost toga dana podijelili su s nama framaši iz Gradca, Stabline, Metkovića, Sinja, Knina i Splita, zajedno s našim roditeljima i župljanima. Nakon svete mise u dvorani je bila zakuska, a nije nedostajalo ni pjesme i plesa do kasno u noć.

Zahvalni smo dragom Bogu na divnom danu i ispunjenim srcima i nadamo se da će tako izgledati svaki dan još jedne framaške godine obilježene obećanjem da ćemo slijediti Krista po uzoru na svetog Franju.

Večeras se pripremam za svoje: “Evo me!”. Večeras pokušavam spoznati snagu riječi koje, po tko zna koji put, odzvanjaju mojim naježenim tijelom. “Evo me, Gospodine, mene zoveš!” drhti u mom glasu nesigurno, ali snažno i milije nego ikad prije.

Gledam u istrošeni konopac na kojem se ljulja Tau i pokušavam se sjetiti svih mjesta, i onih nezamislivih, koja su urezala trag na smeđoj boji drveta. Pokušavam se sjetiti koliko sam puta u dlan urezala njegov oblik, razmišljajući što me to vodi ovamo dok sam, u strahu, svu snagu stiskala u šaci.

Evo me, Gospodine, mene zoveš! Sjedim i čekam tvoj poziv. Moja misija nije ovaj panj u ovoj šumi. Znam to. Znam da iz ove tamne šume Tvoj put vodi prema suncem obasjanom vrhu planine. Šalji me s kartom u ruci i putokazom na rubu bijele linije ceste. Podapni me ako krenem krivom stazom i povuci natrag za rukav ako budem slijepa za boje semafora.

Digni me kada posrnem i ne znam kako dalje. Pomozi mi da prepoznam smisao onog žutog svjetla koje će ponekad i dulje treperiti. Da osjetim svaki hrapavi vrh kamena, da dotaknem komadić zemlje na kojem su ostale ispisane tolike molitve, slutnje, maštanja i snovi.

I dok čekam, vodi me! Vodi me kad se vrtim i traljavo podapinjem sama oko svojih nogu ili kad nestrpljivo čekam na raskrižju. I dok hodam vodi me! Jer Ti si najbolji suputnik koji, nogama umornim od lutanja, vraća nadu. Evo me, Gospodine. S tobom ne strahujem. Spremna sam za nove doživljaje. Šalji me!

Jasna Dragičević, Frama Vrgorac

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmedia%2Fset%2F%3Fset%3Da.1639510999683525.1073741838.1419668765001084%26type%3D3&width=622&show_text=true&height=895&appId

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.