FOTO: Osječko područno bratstvo izabralo novo vodstvo

U subotu, 12.11. na Tvrđi u Osijeku održana je Skupština Osječkog područnog bratstva Frame. Nakon kratkog sastanka duhovnih asistenata, uslijedio je početak službenog dijela našeg susreta. Započeli smo ga međusobnim predstavljanjem i molitvom te su ubrzo uslijedila izlaganja o temama koje su vrlo važne za cijelo naše područje.

Osvrnuli smo se na sva događanja u protekloj framaškoj godini, od Nacionalnog susreta Frame, Hoda Frame, Svjetskog susreta mladih u Krakowu, pa sve do Nacionalnog hodoćašća u Rim i Asiz, Područne škole animatora, Nacionalne skupštine Frame i Područnog duhovnog kapitula. Istaknuto je to da su za svaki događaj, organizaciju, domaćinstva i sudjelovanje framaša iz gotovo svakoga mjesnog bratstva pristigle samo riječi pohvale.

Potaknuti Nacionalnom skupštinom, koja je održana prošloga mjeseca u Samoboru, razgovarali smo i o samom odnosu OFS-a i Frame, najavljeni su slijedeći događaji na nacionalnoj razini te saznali jednu vrlo zanimljivu izjavu generalnog duhovnog asistenta OFS-a i Frame, fra Joséa Antonija Cruza Duartea,  zbog koje smo svi bili prilično radosni i oduševljeni. Riječ je o tome da bratstva Franjevačke mladeži postoje u 68 država i da se broji od 40 do 45 tisuća framaša, a da Frama u Hrvatskoj ima svoje mjesto u Top 10 zemalja. Tu informaciju popratio je gromoglasan aplauz uz mnoštvo osmijeha na našim licima.

Nakon sažetog prikaza izvještaja svih mjesnih bratstava našega područja, komentiranja i upisivanja promjena u kalendar za slijedeću framašku godinu, zazvali smo Duha Svetoga i tako je došao red i na poprilično napete izbore za novo vijeće, koje su predvodili nacionalna predsjednica Frame, Anamarija Tomašević i nacionalni duhovni asistent OFS-a, fra Krunoslav Kocijan.

Novoizabrano vijeće čine:
Dubravka Hajek (Frama Našice) – predsjednica;
Vesna Pavlović (Frama Vukovar) – potpredsjednica;
Marija Hardi (Frama Vukovar) – voditeljica formacije;
Marina Martinović (Frama Slavonski Brod) – tajnica;
Elizabeta Konjušak (Frama Osijek – Tvrđa) – blagajnica.

Blagoslovom novopečenog vijeća i molitvom Franjevačke mladeži završili smo službeni dio našega okupljanja, no tu nije bio kraj. Svi zajedno smo se uputili na svetu misu koju je predvodio fra Krunoslav kako bismo okrunili cijeli događaj koji je bio izrazito važan za sve nas. Uslijedio je ručak, druženje te, naposljetku, odlazak svojim domovima.

Članovima prethodnog vijeća našega područnoga bratstva želimo zahvaliti na svemu što su posljednje dvije godine činili za sve nas! Novim vijećnicama želimo puno uspjeha, ustrajnosti, strpljenja i mira u vremenu koje slijedi i koje će zasigurno iziskivati puno rada, truda i napora, ali najviše od svega molitve i vjere u Gospodina i Njegove planove.

Ivana Hardi, Frama Vukovar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)