XXII. skupština Zagrebačkog područnog bratstva

zg_skupstina_03-2016

Prvog vikenda u ožujku održala se XXII. skupština Zagrebačkog područnog bratstva Frame. Domaćini skupštine ponovno je bila Frama Zagreb-Leopold Bogdan Mandić iz Dubrave. Prisustvovali su predstavnici iz svih bratstava našeg područja. Nakon molitve koju je predvodio fra Filip Đurđević i kratkog govora područne predsjednice Karle Grgić svi su se predstavili.

Područni duhovni asistent fra Filip Đurđević (OFM) duhovnim nagovorom lagano nas je uveo u skupštinu. Uslijedili su usvajanje zapisnika XXI. redovne i VIII. izborne područne skupštine Frame te dnevnog reda XXII. područne skupštine Frame, kao i izvještaji područnog vijeća i zaključci IX. područnog seminara za voditelje formacije.

Nakon prvog dijela uputili smo se u crkvu na križni put koji je predvodio fra Filip te misu koju smo animirali. Praznih želuca dočekali smo jako finu večeru koju su nam pripremili naši domaćini pa smo, okrijepljeni, u radu po skupinama raspravljali o komunikaciji u našim mjesnim vijećima. Dan je završio klanjanjem koje je predvodio fra Mijo Šarčević, područni duhovni asistent (OFMCap.). Nakon individualnog susreta sa živim Bogom i duhovnog jačanja otišli smo na počinak.

Na početku drugog dana skupštine naši dragi prijatelji došli su probuditi djevojke pjesmom i svirkom. Poslije euharistijskog slavlja i doručka, područna bratska animatorica Terezija Vrankić (OFS) govorila nam je o važnosti komunikacije, kako je važan istinski razgovor između bratstava, vijećnika ili braće i sestara. On nas vodi prema suradnji i tome da budemo bratstvo. Istaknula je kako molitva prije svih razgovora sve olakšava jer Bogu prepuštamo da vodi taj susret.

Pogledali smo video povodom 10 godina preustroja Frame u Hrvatskoj. Na njegovu početku govorio je fra Ivan Matić, čuli smo i pismo koje su napisale dvije bivše framašice te pozdrav Lovre Sučića, bivšeg nacionalnog predsjednika Frame, i mons. Josipa Mrzljaka, bivšeg zagrebačkog pomoćnog i sadašnjeg varaždinskog biskupa.

U drugom dijelu rada po skupinama pokušali smo detektirati i riješiti probleme u komunikaciji u bratstvima. Predstavnici mjesnih bratstava potom su podnijeli izvještaje o stanju u njihovim bratstvima, a čuli smo i informacije o IX. nacionalnom susretu Frame u Čakovcu (27.-29. svibnja 2016.) te Nacionalnom hodočašću Frame u Asiz i Rim koje je predstavio fra Filip. Kako to uvijek biva, na kraju smo utvrdili kalendar za tekuću godinu i raspravljali o pitanjima prisutnih delegata. Skupštinu smo zaključili zajedničkim ručkom nakon čega smo se pozdravili i uputili svojim domovima.

Magdalena Žuljević, Frama Kloštar Ivanić

Ova dva dana u našem područnom bratstvu bila su rezervirana za XXII. skupštinu koja se održala u samostanu sv. Leopolda…

Posted by Zagrebačko područno bratstvo Frame on 5. ožujka 2016

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)