Obavijest o održavanju IX. nacionalnog susreta Franjevačke mladeži (Čakovec, 27.-29. svibnja 2016.)

Drage sestre i braćo!

Svakih nekoliko godina organiziraju se nacionalni susreti na kojima se svi mi, braća i sestre Hrvatskog nacionalnog bratstva Frame možemo susresti i živjeti ono čega smo dio. Raduje me stoga što vas mogu obavijestiti da će se naš IX. nacionalni susret Frame održati od 27. do 29. svibnja 2016. u Čakovcu na temu “Naviještati Krista životom i riječima”.

Zbog važnosti bratskog zajedništva okupljamo se na našim nacionalnim susretima da bismo mogli jedni druge ohrabriti i poticati na ustrajnost u hodu za Isusom po primjeru svetoga Franje. Prva četiri nacionalna susreta Franjevačke mladeži održana su u Rijeci na Trsatu početkom 90-ih. Prvi nacionalni susret održan na Trsatu imao je temu “Gospodine, što hoćeš da učinim?”, a od njega je prošlo 20 godina.

U Bosanskoj Posavini na Duhove u Tolisi 1998. godine pod geslom “I bit ćete mi svjedoci” održan je V. nacionalni susret Frame; zatim je bio susret u Splitu 2001. pod geslom “Gospodin mi je dao braću”, a 2007. opet u Rijeci na Trsatu pod geslom “Usudimo se živjeti Evanđelje”. Na VIII. nacionalnom susretu Frame 2011. godine okupili smo se u Imotskom na temu “Zajedno u Kristu”.

Vidimo se 27. svibnja 2016. u Čakovcu gdje ćemo u radosti bratskog zajedništva nastaviti bogatu tradiciju susreta našeg Nacionalnog bratstva Frame.

1 Comment

  1. Hello
    i want come to the meating in croatia with francescani pradre and a group.

    Can you tell me where it is in with city and on 27 May and where is the meeting point.

    My name is Silvia Frank from Germany. I want come by train. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)