Obećanja Frame Zagreb – Sveti Duh

o_svetiduh2015_1

U nedjelju, 15. studenoga svetoduška Frama obećala je Kristove stope slijediti ugledajući se na svetog nam brata Franju. Neće biti lako, a toga je bila svjesna svaka od četiriju glavica naših obećanika koji su prvi put obećali da će se odazvati na svaki poziv dobra, a i drugih osmero, koji su obećanja obnovili, znaju da puno toga dolazi u paketu s glasno i jasno izrečenim: “Evo me!”.

Otac Nebeski stalno nas poziva k sebi. Poziva na ljubav prema sebi i bližnjima, radost, molitvu, rad, odgovornost, poniznost, poslušnost… Kroza sve to izgrađuje nas i usavršuje prema naumu poznatom samo Njemu.

“Na svetost pozvani” moto je pod kojim smo se ove godine pripremali za obećanja (i pripremili) i koji opisuje Franjevačku mladež – put kojim kročimo prati, koliko je god to moguće, sveti Franjin život koji je sve podredio Kristovu evanđelju. Izricanjem riječi obećanja odazivamo se Božjem pozivu na svetost. Tomu cijelog života možemo samo težiti jer je svetost nešto što čovjeka krasi tek kad je on sam te svetosti posve nesvjestan, a najčešće je previše svjestan zemaljskih stvari.

Prije nego uvučem i sebe i čitača u dublja razmišljanja trebala bih svakako spomenuti još dvije-tri o proslavi obećanja… Nakon što smo proslavili svečanu Euharistiju uz animiranje našeg dobro upjevanog zbora mladih “Sveti Duh”, nahranjene duše krenuli smo nahraniti i tijelo. Hej, tijelo je ipak hram Božji! Fino smo se pogostili kolačima i tortama koje su ispekle naše framašice i njihove mame, sendvičima koje smo pripremili svi zajedno te ostalim čudima prehrambene industrije.

I za kraj, onima koji su obećali i onima koji nisu, onima koji tek znatiželjno gledaju što je to Frama i onima za koje je formacija u istoj zajednici završila – budite veseljaci kao sveti Franjo, budite svjetlost, budite oni čija će ljubav i radost pokretati ljude. Mir i ustrajnost!

Anamarija Buneta, Frama Zagreb-Sveti Duh

o_svetiduh2015_2

o_svetiduh_3

Hvala još jednom svima koji su došli <3

Posted by Frama Zagreb-Sveti Duh on 16. studeni 2015

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)