[FOTO] Primanja u Frami Karlovac

p_karlovac2015_1

U subotu, 14. studenog u Lauretanskoj kapeli crkve Presvetog Trojstva, nakon nekoliko godina stanke, u Župi Presvetog Trojstva u Karlovcu održana su primanja u Framu. Obnovljena Frama Karlovac s novom generacijom nastavlja ono što su naši franjevci i framaši različitih generacija stvarali i živjeli kroz 21 godinu, koliko je prošlo od osnutka našeg bratstva.

Sve je počelo prije godinu dana i trebalo je uložiti dosta truda. Duhovni asistent fra Igor Andrijević vodio je mlade na razne susrete: obećanja, izlet i duhovni kapitul Frame. Na taj način mladi su osjetili duh i način kojim je išao sveti Franjo i što znači biti framaš. Najdragocijeniji su naši tjedni susreti koji su subotom u 19 sati, tu neprestano rastemo i živimo naše zajedništvo koje nazivamo bratstvom.

Završnu pripremu za primanja prošli smo dan prije, večernjom molitvom, prigodnim predavanjem naše braće i sestara iz vijeća Zagrebačkog područnog bratstva te radom u skupinama. Uslijedio je obred primanja kojeg je, u suradnji s fra Igorom, predvodila područna predsjednica Karla Grgić. Primljeno je 11 mladih koji su započeli svoj put formacije.

Uz pjesmu, obred primanja i tumačenje prigodnog evanđelja, framaši su dobili svijeću i tau. Nakon završetka obreda prisutni su se u vjeronaučnoj dvorani nastavili družiti uz sok, grickalice i izvrsne kolače koje su spremile mame naših framaša.

Naša srca bila su ispunjena i nitko nije skidao osmijeh s lica, osobito jer su nam u goste došli braća i sestre naših susjednih Frama iz Zagreba, Frame Kaptol i Frame Leopolda Bogdana Mandića. Zatim smo ovaj prekrasni trenutak obilježili s nekoliko fotografija. S njima smo razmijenili iskustva, misli i osjećaje, pjesmu i framaške igre. Oni su nam svojim dolaskom donijeli posebnost ovom danu i najmanje što možemo učiniti jest zahvaliti im što su bili s nama i ugrijali naša srca.

Zahvalni smo Bogu, našem nebeskom Ocu, za radost i mir koju su nam braća i sestre iz drugih Frama donijeli. Isto tako zahvalni smo na svim dragim ljudima koji su nas podupirali na našem putu, osobito braći i sestrama iz Franjevačkog svjetovnog reda i drugim župljanima naše župe. Osobito veliko hvala roditeljima naših framaša na podršci koju neumorno daju svojoj djeci i što ih ohrabruju na putu vjere! Radujemo se što počinjemo put priprave za obećanja.

brat franjevac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)