Obećanja Frame Beč

big_framasi_bec-4-

Svake godine mladi framaši mogu obnoviti svoja krsna obećanja – obećati idućih godinu dana svoj život posvetiti Kristu te tražiti uzor u svetom Franji. Upravo takva jedna obećanja održala su se u misnoj crkvi devet anđeoskih korova ili poznatije “Am Hof” u Beču u subotu, 17. listopada 2015. pod svetom misom u 18 sati. Svečanost je bila dvostruka jer je bečka Frama slavila i 20 godina svoga postojanja i djelovanja u katoličkoj misiji Beč.

Dati obećanja znači motivirati se da praktičnije živiš svoju vjeru: redovitije dolaziš na svetu misu, sudjeluješ u zajednici, pomažeš potrebitima, dolaziš na tjedne framaške susrete i raspravljaš o raznim vjerskim, ali i svjetovnim temama. “Evo me, želim nasljedovati Krista” izreklo je ove godine 12 mladih framaša od čega je deset obnovilo, a dvoje dalo po prvi put svoja framaška obećanja.

Svetu misu predvodio je fra Željko Baković koji je u svojoj propovijedi okupljenim mladima iz Beča, ali i gostima iz Zagrebačkog područnog bratstva naglasio važnost žrtve u iščekivanju većeg dobra. Kako je na dan obećanja bio i spomendan svetog Ignacija Antiohijskog mučenika, fra Željko je istaknuo kako nas padovi ne smiju obeshrabriti, nego biti motivacija za nastavak u težnji postati boljim čovjekom.

Misu su pjesmom, ali i plesom animirali mladi iz Zagreba i cijelog zagrebačkog područja kao i domaćini iz Beča, a potom je slavlje nastavljeno u župnoj dvorani. Gosti iz Hrvatske pobrinuli su se za dobru glazbenu atmosferu pa su dvoranom odijekali zvuci tamburice i harmonike. Domaćini su se, pak, pobrinuli da nitko ne ostane gladan jer je stol bio prepun tradicionalnih hrvatskih delicija koje su sami i pripremili.

Mladi iz Frame ponovno su pokazali kako složnost, rad i dobra organizacija mogu uroditi plodom. Puni duha i radosti bečki framaši ovim putem pozivaju sve mlade da im se pridruže u tjednim susretima koji se održavaju petkom u 19:30 u župnoj dvorani na prvom katu u misiji “Am Hof”, a u nastavku su i fotografije od ovogodišnjih obećanja koje vam mogu biti samo još jedna dodatna inspiracija.

tekst, fotografije: Smilja Erak, Frama Beč

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)