Primanja i obećanja Frame Drniš

Frama Drniš je u nedjelju 4. rujna na večernjoj svetoj misi imala svoj obred primanja i obećanja pod geslom “Ti si ljepota i blagost, ti si moje utočište”, te također proslavila jedanaest godina postojanja. Framaši su prije početka, njima na iznimno posebnoj svetoj misi, pred Svevišnjeg ulazili u procesiji. Jedan po jedan su otkrivali dio slike serafskog oca, sv. Franje, koja je bila postavljena ispred oltara, divno uređenog od strane s. Klare Pavlović i fra Maria Radmana, našeg duhovnog asistenta. Misno slavlje je predvodio fra Ivan Lukač, duhovni asistent područnog bratstva u Kninu.
U Franjevačku mladež je s radošću primljen 21 kandidat, a svoje obećanje življenja evanđelja Gospodina Isusa Krista, po uzoru na sv. Franju je dalo njih 11. Nakon tog veličanstvenog događaja svi ljudi dobre volje su pošli na zajednički domjenak proslaviti. Sve je bilo pripremljeno zahvaljujući sestrama iz OFS-a koje su puno truda uložile da bi dostojanstveno obilježili taj dan.
Ovom slavlju je prethodio niz priprema koje su naši framaši prošli da bi u najboljem svjetlu izašli pred Boga svoga, koji im uvijek daje snagu. Posebno su proslavili sv. Franju u nedjelju ujutro zavjetnim hodočašćem pješice u Trbounje gdje je svetu misu predvodio župnik fra Petar Klarić, a framaši su uzveličali svojim glasovima. Također se treba spomenuti obred preminuća u čast sv. oca Franje koji se održao u subotu, 3. rujna. Svečanu svetu misu je predvodio visovački gvardijan fra Mate Gverić. Prisjetili smo se noći kad je Franjo samoj smrti, pred kojom svi osjećamo strah, hrlio u susret s radošću te ju dozivao kao sestricu.
Sve te dane Frama Drniš je posvetila učvršćivanju svoje vjere i bratstva, a ništa ne bi bilo tako lijepo bez njihovog duhovnog asistenta fra Maria Radmana. Uvijek ih je pratio na njihovom putu pa i kad je bio trnovit. Framaši će se zato truditi izmamiti još puno puta osmijeh na njegovu licu jer nema ljepše stvari nego usrećiti drugog, raditi dobra djela pa i udijeliti koju riječ utjehe.
Uzor nam je sveti 
otac Franjo, kao i on idemo snažnim korakom, hvalimo i blagoslivljamo Gospodina, a vi, dragi vjernici, podržite naše bratstvo.

Martina Vidović

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)