VIDEO: X. duhovni kapitul Zagrebačkog područnog bratstva i obećanja Frame Virovitica

o_virovitica2015

Deseti duhovni kapitul Zagrebačkog područnog bratstva Frame započeo je 25. rujna u 17 sati okupljanjem u samostanu Župe sv. Roka u Virovitici. Na ovoj duhovnoj obnovi okupilo se dvjestotinjak framaša iz cijelog područja!

Nakon večernje mise uputili smo se u dvoranu Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i tamo krenuli u rad po grupama. Imena ovogodišnjih grupa bila su imena značajnih pripadnika Franjevačkog svjetovnog reda od kojih su neki od njih i proglašeni svetima te smo ih pobliže upoznali. Nakon rada po skupinama vratili smo se u crkvu na klanjanje koje je vodio nacionalni i područni duhovni asistent fra Filip Đurđević. Bilo je predivno i jako emotivno.

U subotu smo, nakon klasičnog jutarnjeg programa, imali predavanje koje je također vodio fra Filip u kojem smo kroz Petrovu poslanicu naučili više o darovima koje nam Bog daje. Drugo predavanje vodile su naše nacionalne vijećnice Antonija Meštrović i Marta Klemenčić. Pobliže su nam predstavile Framu u svijetu te smo kroz kviz otkrili kako je svatko od nas pozvan postati svet.

Drugi dan kapitulaši su imali priliku čuti izvrsna predavanja! Prvo je nas nac. duh.i pod. asistent fra Filio ( ili ti…

Posted by Frama Virovitica on 26. rujan 2015

Poslijepodnevni program sastojao se od raznih radionica na kojima smo neki bili u posjetu različitim staračkim domovima, učeničkom domu ili dječjem bolničkom odjelu. Neki smo sudjelovali u akciji “40 dana za život”, neki čuli svjedočanstva naših bogoslova fra Ivana i fra Luke, a neki smo pjesmom i plesom svjedočili po gradu. Svaka radionica bila je posebna na svoj način i puna lijepih iskustava za svakoga.

Jučer smo po prvi put sudjelovali u akciji 40 dana za život – Virovitica, a jučer se je ujedno održalo i otvorenje ove…

Posted by Frama Virovitica on 25. rujan 2015

Nakon večere otišli smo u dvoranu i tamo smo imali večernji zabavni program – igre. Bilo je vrlo zabavno. Uslijedila je večernja molitva, a nakon toga spavanje.

Ujutro poslije doručka uslijedio je završni rad po grupama. Nakon toga otišli smo u crkvu na misu na kojoj su se ujedno odvila i obećanja Frame Virovitica.

Jedanaest osoba po prvi je put dalo obećanje življenja Evanđelja u bratstvu, dok je dvadeset i jedna osoba to isto obećanje obnovila. Bilo je predivno i svi smo bili presretni, a potekla je i pokoja suza. Nakon mise virovitički framaši prikazali su spot za pjesmu koju su sami napisali pod nazivom “Poziv”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Ojff3UZT7qo]

Hvala svima koji su se odazvali na ovaj duhovni kapitul i svima koji su se potrudili da nam prenesu novo znanje i pruže nova iskustva. I ne zaboravite: “Stavite se, svaki prema daru koji je primio, u službu jedni drugima!” (1Pt 4, 10a).

X. područni duhovni kapitul Frame u Virovitici i obećanja Frame Virovitica 25.-27.9.2015.„Stavite se, svaki prema daru koji je primio, u službu jedni drugima” 1 Pt 4, 10a

Posted by Frama Virovitica on 28. rujan 2015

Lucija Aragović, Frama Virovitica