Obećanja, primanja i izbori Frame Klanjec

klanjec15_02

Velika Frama u malom gradiću odlučila je i ove godine izreći svoje “Evo me”. U svijetu u kojem se ne štuju previše duhovne vrijednosti odlučili smo biti “svjetlo Božje” i glasno zapjevati “Tu sam da ti priznam – Ti si Bog”.

Cijeli smo mjesec lipanj rezervirali za pripremu obećanja i duhovnu obnovu. Iako su mnogi od nas imali puno obaveza, uspjeli smo sve, uz Božju pomoć, napraviti na vrijeme. Za našu duhovnu obnovu odlučili smo ostati u Klanjcu te rezervirati petak i subotu, 3. i 4. srpnja, samo za Framu i Boga.

U petak, pod vodstvom mjesnog vijeća, razmatrali smo naše ovogodišnje geslo “Sve moje Tvoje je”, potpuno se posvetili tom citatu te je svatko od nas napisao molitvu predanja Bogu. U subotu smo imali svetu ispovijed te misu pod vodstvom našeg duhovnog asistenta fra Franje Jesenovića. Nakon mise održali smo klanjanje koje je predvodio pater Franjo. Animirali smo klanjanje čitajući naše molitve. Sve nas je dirnula duhovna obnova i dala nam dodatnu snagu i poticaj za obećanja. Otad se teško skrilo uzbuđenje i veselje na našim licima.

Napokon je došao i 12. srpnja kad su 24 framaša stala pred oltar i obnovila svoja krsna obećanja, od kojih je četvero prvi put izreklo “Evo me”, a obećanja je obnovilo 20 framaša. Pridružio nam se zbor iz Oroslavja “Zvijezde mira” kako bi uveličao naša obećanja i učinio ih još posebnijima. Duboko smo im zahvalni na predivnoj pomoći jer su stvarno u tome i uspjeli. Misno slavlje započeli smo ulaskom obećanika u crkvu do oltara te je svatko od nas nosio golubicu sa svojim imenom. Golubice smo pričvrstili na platno ispred oltara.

klanjec15_01

Misno slavlje predvodio je naš bivši duhovni asistent fra Danijel Maljur. Spontanom propovijedi nadahnuo nas je da idemo svijetom kao sveti Franjo i činimo ono što je dobro, a ne nužno ono nama ugodno. Našim obećanjima došle su svjedočiti mnoga bratstva kao što su Majka Božja Lurdska, Leopold Bogdan Mandić, Kaptol, Samobor, Dubrava, Sveti Mihael… Nakon misnog slavlja zadržali smo se u crkvi kako bismo otplesali poznatu framašku himnu “Pođimo zajedno” s ostalim framašima.

klanjec15_03

Nakon čestitanja rodbine i framaša, uputili smo goste u samostan gdje smo im prikazali kratak film pod nazivom “Framaški dnevnik”. On sadrži neka djelovanja Frame u Klanjcu te naše provode, odlaske na obećanja i sl. Naravno, ništa nije moglo proći u ozbiljnom tonu pa tako ni dnevnik. Nakon programa, nastavili smo druženje u dvorištu samostana. Uz podršku naših svirača, pjesma, ples i druženje trajali su do dugo u noć.

Svaki obećanik doživio je obećanja na svoj način, ali nitko nije ostao ravnodušan pa sa sigurnošću možemo reći da se na ovogodišnjim obećanjima i plakalo i smijalo, ali naravno – sve u dobrom smislu. Zahvaljujemo svima koji su došli proslaviti naša obećanja s nama te se nadamo se da ćemo se vidjeti sljedeće godine u još većem broju.

klanjec15_04

U ponedjeljak 13. srpnja održali smo primanja u bratstvo te mjesne izbore. Vodili su ih delegati područnog vijeća, voditelj formacije Domagoj Rogina i tajnica Ivana Idžanović. Sedmero simpatizera bilo je primljeno u bratstvo te tako počelo graditi put prema svojim prvim obećanjima.

Mjesni izbori odvili su se bez problema te je bilo prisutno 23 obećanika. Novo vijeće Frame Klanjec čine Anamarija Horvatek (predsjednica), Ivan Prelec (potpredsjednik), Jurica Hrbud (voditelj formacije), Tea Jurinčić (tajnica) te Emilija Brglez (blagajnica).

klanjec15_05

klanjec15_06

P.S. Pogledajte naš “Framaški dnevnik” i posjetite stranicu na Facebooku za još fotografija s ovogodišnjih obećanja.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=g3PZFRsuCM4?rel=0&showinfo=0]

Ana Lovrečki, Frama Klanjec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)