Obećanja Frame Cernik

portal

Vjera nas je sve spojila i ona nas još uvijek drži na okupu. Povezala nas je u cjelinu koja je u stanju izmamiti osmijeh ljudima na licu, koja promiče iskrenost i odašilje velike količine pozitivne energije, koja širi ono što nam je svima zajedničko – ljubav prema Gospodinu Isusu Kristu.  To je ono što nas je i privuklo da dođemo u Framu – da pristupimo zajednici koja svijet želi učiniti boljim mjestom, koja drugima želi pružiti primjer i pokazati im koliko je lijep život u zajedništvu i koliko se čovjek dobro osjeća kada čini dobro. Sve ono što smo htjeli, to smo i obećali, pred Bogom.

5

Dana 8. lipnja 2015. godine u Župi svetoga Petra apostola u Cerniku održana su obećanja Frame Cernik. Četrnaest je obećanika obećalo (od toga četiri po prvi put) da će se u sljedećoj godini odazvati na svaki poziv dobra, da će živjeti evanđelje po uzoru na sv. Franju u bratstvu Franjevačke mladeži. Ujedno su obnovili svoja krsna obećanja.
Iako je sam čin obećanja kratak, za njega smo se pripremali cijelu godinu, a ponajviše posljednjih mjesec dana kada su uslijedile konačne pripreme. Iz susreta u susret produbljivali smo znanje i snagu vlastite vjere, gradili zajedništvo i međusobno povjerenje, a sada smo obećali da ćemo tako nastaviti te se truditi biti još bolji u onome što činimo.
Tijekom samoga čina, jedni smo druge pogledavali i dijelili osmijehe koji su predstavljali našu neizmjernu sreću. Tau koji smo dobili od svoga duhovnoga asistenta bio je znak da smo konačno postigli ono što smo htjeli – obećali smo, a mi se obećanja ne bojimo!
Nakon obećanja, zajedno s našim dragim gostima, kojima zahvaljujemo što su došli, uputili smo se u blagovaonicu gdje smo dijelili sreću i oduševljenje, uz dakako, mnogo jela J .
Nitko od nas nije bio sretniji! Grlili smo se, pričali, zabavljali, plesali, slikali (selfie-ji su obavezni u svakoj situaciji)… jednostavno uživali. Definitivno iskustvo koje ćemo zauvijek pamtiti.
Nakon toga izabrali smo novo vijeće naše zajednice. Nije to bio kratkotrajan proces, ali svi smo sretni i zadovoljni zbog novoizabranih članova!
Gosti su se uputili kući, a mi smo ostali podijeliti još pokoju priču i pospremiti sav taj nered koji smo napravili u blagovaonici samostana.

3

Kvaliteta je uvijek bitnija od kvantitete. Iako nas je samo četrnaest, naše zajedništvo vrijedi neizmjerno mnogo. Puno se volimo i uvijek smo tu jedni za druge. Rast ćemo kao jedno i nastavit ćemo se razvijati. Toliko smo naviknuli jedni na druge da je ikakav rastanak nezamisliv! Ne ostaje ništa drugo nego vas pozdraviti i reći da jedva čekamo Hod Frame kada smo opet svi zajedno!

Karlo Szabo, Frama Cernik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.