Frama Šibenik – Šubićevac ugostila Framu Ružići iz Hercegovine

11

U petak, 1. svibnja, ugostili smo vesele framaše Frame Ružići iz Hercegovine. Oko 9 sati stigli su u Šibenik gdje smo ih dočekali zajedno s našim duhovnim asistenstom fra Lazarom Pericom. Nakon što smo se svi međusobno upoznali, uslijedilo je predstavljanje i upoznavanje Frama. Na duhovit i zabavan način, Josipa Slavica, predsjednica Frame Šubićevac predstavila je našu Framu, a Monika Brzica, predsjednica Frame Ružići predstavila je njihovu. Predsjednice su svim framašima poručile da je ovo početak jednog predivnog i radosnog druženja i lijepog framaškog prijateljstva, te su razmijenile prigodne poklone kao uspomenu na ovo druženje i zahvalnost.

Cijeli program održan je u crkvi i samostanu sv. Ante Padovanskog. U velikoj dvorani samostana protekao je dio programa u kojem je bilo druženje framaša, a u crkvi sv. Ante imali smo molitvu za koju se pobrinu fra Lazar. Gvardijan i župnik naše župe Šubićevac, fra Božo Morić, pozdravio je sve prisutne, te framašima Frame Ružići uputio riječi dobrodošlice, osobno i u ime samostana, i zaželio lijepo i ugodno druženje s nama domaćim framašima i u samom gradu Šibeniku. Nakon ručka koji je bio u prostorijama samostana krenuli smo u obilazak Šibenika u kojem smo im pokazali šibenske ljepote i njegovu tradiciju.

Uslijedilo je slobodno vrijeme koje je najviše proteklo u zajedničkom veselju, fotografiranju framaša i razgledavanju svih ljepota našeg grada. Prošli smo kroz ulice starog dijela grada, posjetili tvrđavu sv. Ivana, katedralu sv. Jakova, spomen park Šubićevac, crkvu sv. Franje, plažu Banj, Dolac… U popodnevnim satima, nažalost, morali smo se oprostiti od ovog veselog društva koji se kasnije uputio u Split gdje su razgledali grad, a navečer krenuli prema Hercegovini. Cijelo ovo vrijeme framaši iz Ružića i Šubićevca proveli su u igrama, druženju, plesu, pjesama kao i razmjeni iskustava o svom franjevačkom pozivu.

Ljubav prema Frami, sv. Franji i Bogu je ono što nas je okupilo na druženju. Uistinu, ovo je bilo jedno predivno iskustvo, sklapanje novih prijateljstava i življenje bratskog zajedništva. Ovim putem još jednom se zahvaljujemo framašima Frame Ružići na njihovom dolasku i uljepšanom danu. Veselimo se ponovnom druženju, uskoro!!

Laura Josipović, Frama Šibenik- Šubićevac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)