Obećanja Frame Našice

004

Prije blagdana svijećnice došao je red na nas, našičke framaše, da damo svoja obećanja. U subotu 31.siječnja na blagdan Don Bosca nas 17 framaša dalo je obećanja od kojih je 6 dalo prvi put. Dan prije smo imali duhovnu obnovu koju je održao vlč. Danijel Tigandžin. Misno slavlje predvodio je fra Marino Kuzminski u koncelebraciji sa 7 svećenika. Da bi slavlje bilo još ljepše, u goste su nam došli framaši iz drugih gradova i naselja zajedno sa svojim duhovnim asistentima. Za glazbu na misi se pobrinuo naš župni zbor „Snaga Duha“ koji je misno slavlje učinio svečanim.

Nakon mise, svi smo se uputili u pastoralni centar „Emaus“ gdje je priređen domjenak i prigodni program za sve prisutne goste. Za vrijeme domjenka prikazan je film „Našička ljetna noć“ kojeg su prošlog ljeta našički framaši snimili u suradnji sa fratrima i jednom bivšom framašicom, sada studenticom režije na ADU u Zagrebu. Radnja filma se odvija oko našičke crkve u čijoj je kripti pronađeno truplo. Detektiv koji istražuje slučaj spletom okolnosti u slučaj biva uvučen puno više nego što je namjeravao biti kada mu osumnjičenica za ubojstvo osvoji srce. Vjerujte, film je bio odličan i zapravo veoma smiješan.

Nakon filma, uz pjesmu „Sretan rođendan“ ugodno smo iznenadili fra Maria Zubaka koji je taj dan proslavljao svoj 30. rođendan. Nakon ukusnih torti zaplesali smo i veselili smo se sa framašima i framašicama iz drugih gradova i naselja. Nakon prekrasne proslave, svi smo se uputili svojim kućama sa obiljem blagoslova i veselja. Hvala svima koji su nam pomogli u pripremi obećanja i s nama ih proslavili.

Mir i Dobro!

Borna Gall, Frama Našice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.