Primanja i Obećanja Frame Lišane – sv.Mihovil

 

10893380_917766178248598_1573480870_n

U subotu, 27. prosinca 2014., na blagdan sv. Ivana apostola i evanđelista,  u našoj župi sv. Mihovila održana su primanja i obećanja naših framaša. Za vrijeme Euharistijskog slavlja koje je počelo u 17 h u župnoj crkvi sv. Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovičkim, troje framašica je zatražilo pristup našem bratstvu, ali i petero naših framaša je po prvi put dalo svoje obećanje dok ih je troje obnovilo obećanje. Svetu Misu je predvodio naš duhovni asistent fra Damir Ćiro Čikara. Prvo i jedino čitanje čitala je naša framašica i nova potpredsjednica Frame Anđela Kartelo dok je mjesni zbor pjevao tijekom cijele sv. Mise pjevao božićne pjesme.

Nakon Misnog slavlja uslijedilo je potpisivanje novopridošlih članova i obećanika, te podijela znaka sv. Franje – taua. Poslije su svi  bili pozvani u župnu kuću gdje je bio pripremljen domjenak. Dok su se ostali družili i zabavljali u kući, obećanici su održali izbore u crkvi. Tako smo izabrali novo vijeće u prisustvu predsjednice Zadarsko- šibenskog područnog bratstva Ivane Vinac, voditelja formacije Paška Zoričića, tajnice Josipe Slavice i blagajnika Mate Marića. Luka Kalcina je ostao naš predsjednik dok je Anđela Kartelo izabrana za potpredsjednicu. Za voditeljicu formacije izabrana je Martina Radaš, za tajnicu Matea Mijić, a za blagajnika Karlo Martin Kalcina. Ovim putem se želimo zahvaliti i našim gostima, framašima iz Frame Gospe van Grada,  koji su došli i zajedno sa nama proslavili ovaj jako važan i sretan dan.

Našim primljenicima: Antoniji Mijić, Petri Nimac i Ivani Šimunac; te obećanicima: Karlu Martinu Kalcini, Antoneli Mijić, Matei Mijić, Luciji Plazini, Martini Radaš, Luki Kalcini, Anđeli Karteli i Mati Mariću želimo da im Bog podari puno sreće, snage i volje kako bi nastavili činiti da ovaj svijet  bude bolji kao što je to činio i onaj kojeg smo izabrali za našeg vođu, a to je sv. Franjo.

Martina Radaš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)