Izborna skupština zadarsko – šibenskog područnog bratstva

10805045_10203125367846100_512876505_n

U župi sv. Petra na Vidicima (Šibenik) 23. Studenog 2014. godine u 14.00 sati, predsjednici i delegati mjesnih bratstava zajedno sa svojim duhovnim asistentima, okupili su se na VI. Izbornoj skupštini zadarsko- šibenskog područnog bratstva.

Skupštinom je  presjedao Antonio Šarin, nacionalni voditelj formacije. Ostali članovi nacionalnog vijeća koji su prisustvovali su Antonija Meštrović (tajnica) i Marta Klemenčić (blagajnica), te nacionalni duhovni asistent fra Ivica Vrbić. Na početku nas je pozdravio fra Ivica Vrbić uputivši nam nekoliko poticajnih riječi iz Ivanovog evanđelja. Fra Ivica je posebno naglasio rečenicu: ˝Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.˝ (Iv 15,13) Time nam je htio ukazati na važnost žrtve i odricanja za dobrobit našeg bratstva, naših prijatelja. Nekad se moramo odreći nekih naših uživanja da bi donijeli plodove u našu zajednicu. Da bi što bolje radili i služili na korist našeg bratstva.

Nakon zaziva Duha Svetoga, uslijedilo je pojašnjenje pojedinih službi i glasanje. Konačno, izabrano je novih pet članova područnog vijeća koji će u iduće dvije godine služiti i predstavljati zadarsko- šibensko područno bratstvo:

Ivana Vinac, predsjednica

Andreja Pecollaj, podpredsjednica

Paško Zoričić, voditelj formacije

Josipa Slavica, tajnica

Mate Marić, blagajnik

Za kraj zahvaljujemo župniku župe sv. Petra, fra Ivanu Penavi, koji nas je lijepo ugostio, te se pobrinuo da imamo sve što nam je potrebno. Mi vas u našim molitvama imamo, a vas bi zamolili da nas uključite u svoje. Molite da budemo ustrajni u onome što smo obećali i da čujemo potrebe naše braće i sestara.

Mir i dobro!

Josipa Slavica, Frama Šibenik- Šubićevac

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.