6. i 7. dan devetnice za Nacionalnu skupštinu

Svaki dan:

O dođi, Stvorče, Duše Svet,

pohodi duše vjernika,

poteci višnjom milosti

u grudi štono stvori ih. 

Ti nazivaš se Tješitelj,

blagodat Boga svevišnjeg,

studenac živi, ljubav, plam

i pomazanje duhovno.

Duše Sveti, udijeli nam dar mudrosti da se naučimo cijeniti nebeska dobra više od svega bogatstva ovoga svijeta. Daj nam dar razuma da budemo prosvijetljeni istinom, dar savjeta da uvijek odaberemo ono što je više na Božju slavu i spas bližnjega. Udijeli nam dar jakosti da hrabro ustrajemo u tvojoj službi, dar znanja da dobro upoznamo put koji vodi u nebo, dar pobožnosti da sve činimo iz ljubavi za tvoju čast i slavu, dar Božjega straha da se klonimo grijeha kao uvrede tvoje svetosti. Amen.

the-holy-spirit-roberto-rivera

6. dan

Plod je pak Duha: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, blagost, uzdržljivost. (Gal 5, 22)

Duše Sveti, ti mnogim svojim plodovima poput radosti, velikodušnosti i blagosti oblikuješ naš karakter i time nas činiš sve sličnijima Bogu Ocu. Obnavlja i dalje u nama tu Očevu sliku kako bi ga u našem ponašanju, našim razgovorima i raspravama, drugi mogli prepoznali. Amen. Slava Ocu.

Holy-Spirit-Dove-small

7. dan

Svi koje vodi Duh Božji sinovi su Božji. Ta ne primiste duh robovanja da se opet bojite, nego primiste Duha posinstva u kojem kličemo: “Abba! Oče!” Sam Duh susvjedok je s našim duhom da smo djeca Božja. (Rim 8, 15-16)

Isuse Kriste, ti si poslao svoga Duha Svetoga da nas vodi k Bogu Ocu. No, u svojoj oholosti često mislimo da možemo i sami, te tada i druge ponekad povedemo krivim putem. Podaj nam svoj dar straha Božjega kako iz ljubavi prema Bogu ne bismo tražili svoje putove već Božje. Amen. Slava Ocu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)