Obećanja Frame Bošnjaci

IMG_3209

Naša ovogodišnja obećanja održali smo i proslavili u subotu 21. lipnja. To nikako nije bio planirani datum. Prvo nam je planove poremetio susret u Dubrovniku, a onda smo morali odgoditi obećanja zbog poplava. No unatoč svemu, uspjeli smo se pripremiti za obećanja. Nekoliko dana prije samih obećanja imali smo duhovnu obnovu za cijelo bratstvo koju je vodio naš kapelan vlč. Vedran Mešanović.

IMG_3223
Euharistijsko slavlje na kojemu je svoja obećanja obnovilo 5 framaša predvodio je fra Robert Ćibarić. Svojom pjesmom slavlje je uveličao naš zbor mladih „Exultet“. Glavna misao vodilja, to jest geslo ovogodišnjih obećanja ponudio nam je sv. Pavao u poslanici Kološanima, a glasi: „Za onim gore težite, ne za zemaljskim!“ To je ujedno i poveznica sa predstavom koju smo prikazali našim gostima. Pod naslovom „Imati ili biti“ krila se priča o dvije obitelji. Ona bogata težila je za zemaljskim, težila je imati, a skromnija obitelj je težila za onim gore, težila je biti i živjeti s Bogom.

Bilo nam je žao što su se samo 2 bratstva (Vukovar i Županja) odazvala, ali nismo dopustili da nam to pokvari raspoloženje. Nakon što smo se okrijepili domaćim specijalitetima i kolačima, nastavili smo se družiti slaveći pjesmom Gospodina. Na kraju jedne i na početku druge godine, kreće nas 12 framaša, 12 malih apostola, tražeći sebe i težeći za onim gore. Ojačani snagom zajedništva u franjevačkoj obitelji, u našem malom bratstvu franjevačke mladeži, nastavljamo koračati zajedno sa svetim Franjom, zajedno u Kristu.

Martina Plavšić, Frama Bošnjaci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)