Primanja i obećanja Frame Gospe od Zdravlja – Split

10487764_665976973478743_546708410_n

Framaši Gospe od Zdravlja, iz Splita na Dobrome, 14. lipnja 2014. na večernjoj sv. Misi u 19 sati, radosnim usklikom „Evo me“- odlučiše se odazvati i pristupiti bratstvu Franjevačke mladeži te dati prva obećanja i obnoviti već ista.

Potaknuti Božjom milošću, ove godine šest mladih je primljeno u bratstvo, pet ih je prvi put dalo obećanje, a osam ih je obnovilo obećanje da će, po uzoru na sv. Franju iz Asiza, kroz godinu dana, po programu Franjevačke mladeži, dosljednije živjeli Evanđelje i tako se kroz siromašnu i potrebitu braću i sestre približili Kristu patniku koji je istinski izvor bezuvjetne ljubavi i poniznosti, te tako biti veseli navjestitelji Kraljevstva Božjeg!

Naša obećanja smo započeli smo pokorničkim bogoslužjem, ispitom savjesti, krunicom Presvetom Srcu Isusovom te  procesijom. Franjevački bogoslovi noseći Križ i svijeće i framaši ponizno u tišini ulazeći u crkvu Gospe od Zdravlja nagovijestili su drugačije misno služenje koje je predvodio župnik, ujedno i duhovni asistent Frame Gospe od Zdravlja, fra Ante Udovičić uz subraću, gvardijana – fra Jakova Begonja i fra Luku Banić.

Kako bi se i Rajski dvori veselili s nama, Framaši iz Svete Obitelji, svojom pjesmom su upotpunili misno slavlje, a poticajem na framaštvo pridonijeli su i Frama Gospe od Pojišana, Frama Sinj i Frama Vrgorac. Ne smijemo zanemariti naše obitelji koje su zaslužne za praktično življenje vjere i što nas hrabre na ovom bratskom putu i svim župljanima koji su taj dan pozdravljali našu odluku svjedočiti Evanđelje po uzoru na sv. Franju Asiškog!

Svaki detalj „zamrznuo“ je svojim umijećem fotografiranja fra Branko Periša! Po završetku sv. Mise, primljenici i obećanici su bili pozvani potpisati se u knjigu primanja i obećanja  te primiti blagoslovljeni TAU  i narukvice, desetice krunice.

Nakon misnog slavlja, da radost bude potpuna, imali smo kratko ali naravno ispunjavajuće klanjanje pred Presvetim, sa ostalim bratstvima i zajednicama župe Gospe od Zdravlja na Dobrome. Slavlje smo nastavili u vjeronaučnoj dvorani samostana Gospe od Zdravlja kako i priliči framašima; uz pjesmu, obilje smijeha, plesa, hrane i šale.

10416683_665976980145409_2132695696_n

 Franjevačka mladež je skriveno blago Gospodnjeg Puta, Istine i Života!

Radujemo se svakom susretu s potrebitom braćom i sestrama, živimo neopterećeni svjetovnim nadmetanjem kako je spasonosno biti sam svoj gospodar jer potaknuti Duhom Svetim, prepoznajemo Lice Krista i želimo kroz naš primjer framaštva, pokazati svima kako je dobro odazvati se na svaki poziv dobra, crpeći snagu iz Evanđelja! Na tom putu kroz godinu dana, pripremamo se kroz svjetovne, crkvene i franjevačke teme, susretima utorkom u 20 sati koja uvijek započinju molitvom časoslova iz priručnika „Bog moj i sve moje“. Ne ostavljamo ništa za sebe, jer pozvani smo širiti Evanđelje tako što ćemo pomoći kada je god to potrebno, što ćemo saslušati i kada nismo raspoloženi, biti strpljivi i ponizni, biti siromašni i čisti, baš onako kako je to bio sv. Franjo iz Asiza. Duhovnim obnovama žeđamo za tišinom kako bi čuli Glas koji doziva ime i traži da slijedimo pravi put. I evo, Bogu hvala, imena su zazvana, Glas smo čuli i odazvali se jasno s radosnim usklikom, franjevačkim usklikom „EVO ME!“

Neka nas na tom  putu novog poglavlja Franjevačke mladeži, prati zagovor naše Majke Marije i našeg serafskog oca Franje.

Zahvalni, uz blagoslov sv. Franje, radujmo se i kličimo Gospodinu što smo prepoznali i čuli Njegov poziv na pravi Put, Istinu i Život!

 

Neka te blagoslovi Gospodin

i neka te čuva!

Amen!

Neka te Gospodin licem svojim obasja,

milostiv neka ti bude!

Amen!

Neka pogled svoj Gospodin

svrati na te i mir ti podari!

Amen!

I neka na sve vas siđe blagoslov

Boga svemogućega

Oca i Sina i Duha Svetoga.

 

 Ivana Leskur, Frama Gospe od Zdravlja

10466895_665976983478742_1461305192_n

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)