Obećanja Frame Zagreb – Leopold Bogdan Mandić

Obećanja LBM1

25. svibnja 2014. godine Frama Leopold Bogdan Mandić održala je svoja 4. obećanja u crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića. Tijekom misnog slavlja, kojeg je predvodio naš župnik fra Ivica Vrbić, dala su se dva prva obećanja te je obnovljeno njih sedam. Na misi su još prisutstvovali fra Nedjeljko i fra Milan Krišto. Dvoje ljudi  još je naknadno dalo-obnavljalo svoja obećanja 3.6.2014.

 To su mi bila prva obećanja i nije da nisam imao tremu. Dati obećanje Bogu nije mala stvar, a pogotovo ne pred cijelom Crkvom, ali sam skupio hrabrosti i zajedno s još osmero ljudi odvažno rekao Bogu da ću ga slijediti kao što ga je slijedio i sv. Franjo. To obećanje jako je važno za nas kršćane, svaki put kad se nalazimo u iskušenju i kad nas grijeh pokušava nadvladati mi se moramo sjetiti našeg obećanja i nastojati odabrati i učiniti dobro.

ObećanjaLBM

U procesiji smo svi nosili svijeću koju smo upalili na uskršnjoj svijeći i koju smo položili ispred oltara. Baš kao što su te svijeće svijetlile ispred oltara tako i mi moramo ”svijetliti” u ovome svijetu i biti primjer drugima kao što je to nama sv. Franjo. Misnom slavlju je uvelike pridonio zbor Frama grada Zagreba koje moram pohvaliti na odličnom pjevanju. Zato im posebno zahvaljujem što su nam pružili užitak i pjevali nam na obećanjima.

Nakon misnog slavlja svi smo se zajedno uputili u samostan da proslavimo i da se počastimo onime što su naši vrijedni framaši pripremili u subotu, dan prije obećanja. Lijepo je vidjeti svu našu braću i sestre na okupu slaveći Krista i podupirući nas. Proveli smo vrijeme pjevajući i plešući do samog završetka.

Sretan sam što zajedno sa svojom braćom i sestrama živim svoju vjeru i pamtit ću ovaj dan kad sam prvi put rekao Bogu svoj prvi ”Evo me!”  😀

ObLBM3

 Fran Kristian Topić, Frama Leopold Bogdan Mandić

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)